2050 Yılında Yapılması Muhtemel Olan 6 Meslek
2050 yılı meslekleri: Teknolojinin gelişmesi ile mesleklerde insan gücüne ihtiyaç duyulmamakta. Örneğin: Almanya’nın sanayi 2.0 projesinde üretimi robotlar yapmakta ve onları denetleyenlerinde robot olması bu açıklamayı destekler nitelikte. Muhtemel 2050 yılı meslekleri:
1. Uzay Pilotu
Ticari uzay araştırmalarının yaygınlaşmasıyla, uzay aracının Dünya sınırlarının ötesine yönlendirmek için daha fazla pilota ihtiyaç duyulacak. Bu da uzay pilotluğunu 2050’nin mesleklerinden biri yapıyor.
2. Veri Bilimcisi
Günümüzde de verilerin şirketler için büyük önem arz ettiğini göz önünde bulundurursak gelecekte de bir data yığınının bizi beklediğini söyleyebiliriz. Öyleyse veri bilimi gelecek vadeden bir meslek olarak listemizde yer alıyor.
3. Yapay Zeka Uzmanlığı ve Robotik
Yapay zeka uzmanlarının ise araştırma bilimi, yazılım mühendisliği, bilgisayar programlama ve yapay zeka danışmanlığı olmak üzere doldurulması gereken bir dizi rol var. Anlamı büyük, alanı geniş ve gelecekte kendine çoktan yer buldu bile.
4. Soyu Tükenen Türler Hakkında Çalışmak
DNA üzerinde yapılan çalışmalar sayesinde tükenmekte olan organizmalar yeniden canlandırılabilecek ve habitatlarına kavuşturulabilecekler.
5. 3D Üretim Mühendisi
Yeni bir üretim yöntemiyle karşı karşıyayız: 3D üretin. Sağlık, tekstil ve yemek sektörlerinde farklılıklar bizleri bekliyor.
6. Kaynak Bulma Yöneticisi
Kaynak bulma yöneticileri, bir kuruluşun en iyi tedarikçileri bulma, tedarik maliyetlerini analiz etme ve hesaplama, harcamaları azaltma gibi uçtan uca kaynak bulma işlevlerini yürütmekten sorumludur.