Ortamlarda Sizi Daha Kültürlü Gösterecek Mutlaka Bilmeniz Gereken 15 Şey

Ortamlarda Sizi Daha Kültürlü Gösterecek Mutlaka Bilmeniz Gereken 15 Şey

Bir çok ortama girdiğimizde dikkatinizi çeken insanlara baktığınız zaman genelde bunları nereden biliyor? Diye kendi kendimize bir sorgu suale girişiriz. Aslında bunun çoğu zaman nedeni çok fazla kitap okumak ve internetten ortamlarda satılacak bilgilere bakmaktan geçiyor. Evet bu kadar basit. Tabi dikkatinizi çeken kişi profesör değilse.

Sizlerde kendi kişisel gelişiminizi kitap okuyarak veya internette ortamlarda satılacak bilgiler arayarak bulabilirsiniz. Bu içeriğimizde bunlar ve bunlara benzer bir çok şey var. Arkadaş ortamlarında daha aktif bir rol üstlenmek istiyorsanız aşağıdaki ortamlarda daha kültürlü görüneceğiniz bilgileri kullanarak bunu sağlayabilirsiniz.

1. Gündem Takibi

Gündemi kaçırmayın. Haberleri izleyebilir, gazete okuyabilir, magazin programlarını takip edebilirsiniz. Ödül törenlerini asla kaçırmayın. Nobel Ödüllerine, Guinness Rekorlarına öncelik verin. Bunlar hakkında ne kadar detay bilirseniz ortamlarda sohbeti geçtiğinde o kadar çok konuya dahil olabilirsiniz.

2. Fikir Beyanı

Bulunduğunuz ortamda konuşulan konuya dair fikir beyan etmek için acele etmeyiniz. Herkesi dinleyip, bakış açılarını kavrayıp ona göre fikrinizi ifade edilebilirsiniz.

3. Kaygılanmayın

Ortamda konuşulan konuyu aşırı ciddiye almayın. Her konunun üzerinde derin düşünmek ya da fikir yürütmek zorunda değilsiniz. Bilginiz yoksa fikir yürütmek yerine sessiz kalın.

4. Yabancı Dil Bildiğini Belli Etmek

Anadiliniz dışında bir dil biliyorsanız o dile dair kelimeler kullanmaktan çekinmeyin. O dilde dinlediğiniz şarkıdan, okuduğunuz kitap ya da makaleden bahsedin. Dili severek kullandığınızı karşı tarafa hissettirin, size ve sizin dil bilginize hayran kalınmasını sağlayın.

5. Etkili Soru Sormak

Sohbetin interaktif ilerlediği esnada gidişata ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Fikir üretmek yerine etkili bir soru sorulması ortamda düşündürücü etki yaratacak, sizin düşünce düzeyinize dair diğer bireylerde olumlu etki bırakacaktır.

6. Rotayı Belirlemek

Buluşmada ilk konuyu siz açın. Öncesinde bilgi sahibi olduğunuz konuları konuşurken daha rahat ve bilgili görüneceksiniz. Böylece konuya hakim olarak, konunun gidişatını siz belirleyebilirsiniz. Bilmediğiniz konulara girmemeniz hayati önem taşımaktadır.

7. Küfürden Kaçınmak

Küfretmeyiniz. Küfür, insanların sizden kaçmasına sebep olacak ve sizi basit gösterecektir. Ancak yerinde söylenen küfür gerçekten de bazen tabiri caizse cuk oturuyor. Dolayısıyla küfür kullanmayın ama yeri geldiğinde de küfür etmemek için susmayı tercih etmeyin. Tabi çok ağır küfürleri kastetmiyorum…

8. Özlü Cümleler Kullanmak

Sevdiğiniz, keyif aldığınız ünlü cümlelerini motamot söyleyin. Motamot bir başka değişle kelimesi kelimesine doğru konuşmalar yapmak sohbeti daha keyifli kılar. Sizlerde eğer sohbet etmekte güçlük çekiyorsanız kitap okuyarak veya güzel deyimler keşfederek sohbet esnasında bir çok kez motamot şeyler söyleyebilirsiniz.

9. Ayrıntı Vermek

Okuduğunuz kitaplardan, izlediğiniz filmlerden bahsedin. Kitaptan bahsederken yazarını akıcı bir şekilde söyleyin, kitap karakterlerini anlatmaya çalışırken günlük, rahat bir dil kullanın. Filmlerden bahsederken başrol oyuncularının orijinal isimlerini kullanmanız ve hatta filmin yönetmeninden bahsetmeniz, sizi karşı tarafın gözünde yükseltecektir.

10. Spor Yapmak

Spor yapın ve spor yaptığınızı karşı tarafın bilmesini sağlayın. Sosyal aktivitelere katılmak herkesin sosyal hayatında daha başarılı olmalarını sağlamaktadır, eğer karşı taraf bunu biliyorsa dostluğunuz veya arkadaşlığını daha da pekişecektir. Hatta beraber vakit geçirmek için, beraber spor tekliflerinizi mutlaka iletin.

11. Eğitime Açık Olmak

Eğitime açık biri olduğunuzu kanıtlayın. Kendi söylemleriniz konusunda ısrar etmek yerine, bu konuyu bir kez daha araştırayım tarzında yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Bu duruma genelde sağ duyu yaklaşım da denmektedir ama sağ duyu merak içermez. Siz meraklı olmalısınız bu tip durumlarda.

12. Dakik Olmak

Randevu saatlerine asla geç kalmayın, kimseyi bekletmeyeceğinizi ve bu konuda hassas olduğunuzu çevrenize duyurun. Bunun nedeni karşınızdaki insanlar randevularınıza geç kaldığınızda sizinle kurdukları arkadaşlıktan sıkılacaktır. Bu anlamda tez canlı olmakta yarar var.

13. Sevecen Görünmek

Güler yüzlü olun, iletişime açık olduğunuzu dışarıya gösterin. Kimseden çekinmeyin, konuşmaktan korkmayın. Bu sizin çevrenizi genişleteceği gibi, daha büyük bir arkadaş kitlesine sahip olmanızı da sağlayabilecek bir unsurdur. Ancak mıy mıy olmaktan kaçının.

14. İnsan Olmak

Anlayışlı olun. Sert davranmaktan, yüksek sesle konuşmaktan, kızgınken bağırmaktan kaçının. Genelde sakin inanlar gerek arkadaş ortamında, gerek aile ortamında daha çok sevilirler. Sizlerde eğer daha olgun davranmak istiyorsanız kesinlikle sakinlik kuralını dikkate almalısınız.

15. Herkese Saygı Duymak

Tanıdıklarınızın dışındaki bireylere de saygılı davranın. Yanınızdaki kişiyi önemseyerek hareket edin ve ona duyduğunuz saygıyı hissettirin ki, O da size aynı şekilde saygı duysun ve hissettirsin. Bunun yanı sıra duygusal davranışlar da sergileyebilirsiniz, özellikle hayvanlara karşı.

Ortamlarda daha kültürlü görünmek, ortamlarda satılacak bilgiler ve kişiliğinizde yapmanız gereken değişimle nasıl ortamlarda daha aktif olabilirsiniz? Gibi konulardan bahsettiğimiz içeriğimizin sonuna geldik. Umarım ortamlarda daha kültürlü gözükeceğiniz bilgiler işinize yaramıştır. Daha fazla bu tarz içerikler için kişisel gelişim kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.