Makale ve Blog Yazarak Para Kazanmak! Yaz Kazan (Rehber)

Makale ve Blog Yazarak Para Kazanmak! Yaz Kazan (Rehber)

Makale veya nlog yazarak para kazanma günümüzün en popüler internetten para kazanma yollarından birisidir. Tabi herhangi bir blog başlatmak ve içerik girmek göründüğü kadar basit bir iş değildir. Bir çok kural ve kriteri uymanız gerekiyor. Eğer gerçekten özenle makaleler hazırlayamayacak’sanız başlamanızı tavsiye etmem.

Bu yazıda, makale yazarak nasıl para kazanırsınız? Makale yazarken nelere dikkat edilmeli? Makale yazarken göz önünde bulundurulması gerek kurallar? gibi bir çok unsurdan bahsedeceğiz. Bunlar en temel makale yazarak para kazanma yöntemi için kullanmanız gereken kriterler olacaktır. Ayrıca, makalenizi nasıl satabileceğiniz den veya paylaşarak para kazanabileceğiniz den de bahsedeceğiz.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan blog yazarak nasıl para kazanılır? adım adım rehberimize geçelim.

Makale Yazarak Para Kazanmak

Makale yazarak para kazanmanın asıl açıklaması, içerik üreterek para kazanma dır. Sizin belirlediğiniz, müşterileriniz ya da işverenlerinizin talep ettiği konularda yazılar yazarak bunun karşılığında ücret almaktır. Makale denilince aklınıza bilimsel makaleler gelmesin. Aslında siz haber sitelerinde, alışveriş sitelerinde, Blog sitelerinin içerisinde bulunan yazıları yazacaksınız. Bu sayede gelir elde edeceksiniz.

Nasıl yazacağınızı öğrendikten sonra, oldukça kolay bir şekilde aldığınız siparişleri teslim edebileceksiniz. Dışarıdan bakınca zor gözükebilir fakat bu rehber sayesinde sizden istenilen her konuda yazı yazabilecek, iş bulmak konusunda ve yazdığınız yazıları satmak konusunda hiçbir zorluk çekmeyeceksiniz. Rehberde yazan bilgileri dikkate almanız bunun için yeterli olacaktır.

Makale Ne İçin Satın Alınır?

Birçok okuyucumuz diyor ki ‘’İnsanlar kendileri yazmak yerine, neden bizim yazılarımızı satın alsınlar?’’ Bunun için birkaç geçerli sebep var. Biz bunlardan en temel olanlarını şöyle sıraladık:

  • Makale alan kişilerin, yazacak zamanı olmaması.
  • Makale alan kişilerin, yeterli bilgi sahibi olmaması.
  • SEO kurallarına göre makale yazmayı bilmiyor olması.
  • Kurumsal olarak farklı editörlere ihtiyaç duyuluyor olması.
  • Tanıtım yazıları ile iyi bir hedefleme yapamıyor olmak.

Biz makale yazmayı öğrendik, kime satacağız demeyin. Emin olun yazdığınız yazıları alacak birçok insan bulacaksınız. Bu insanların bir çoğu vakit bulamıyor olacak bir çoğu ise internete tanıtım için makale yazacak yeterli bilgiye sahip olmuyor olacaktır.

Blog Siteleri İçin Makalenin Önemi Nedir?

Makaleler, internet dünyasında önemli rol oynamaktadır. Hatta internet sitesinin bel kemiğidir demek yanlış olmaz. İnternetin en kritik kuralı, içeriktir. İnternet sitelerinde yayınlanmış olan her makale, artık o siteye ait bir içeriktir. Bu sebeple içerikler ne kadar kaliteli olursa, sitelerde o kadar yükselişte olacaktır.

İnternet sitelerinin Google’ daki sıralamalarının belirlemesinden tutun, o siteye giren ziyaretçinin sitede kalmasına hatta sitede yer alan ürünün satın alınmasına kadar olan süreçte, sitede yayınlanmış olan makaleler önemli bir etkendir. Herhangi bir web sitesi sadece görsellik kullanarak Google’da ilk sıralarda yer alamaz. Google’da ilk sayfada çıkmak için hem kaliteli hem de SEO uyumlu makalelere her zaman ihtiyaç vardır.

Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Makaleye başlamadan önce konu hakkında yeterince bilgi topladığınıza emin olun.
  2. Makalenin TDK kurallarına uygun yazılmasına önem verin.
  3. Yaz kazan yaparken SEO kurallarını dikkate alın.
  4. Anahtar kelimenin yeteri kadar kullanıldığından emin olun.
  5. Anahtar kelimeye başlıkta yer verin.
  6. Anahtar kelimenin varyasyonlarını alt başlıklarda kullanın.
  7. H1, H2, H3 kurallarına uygun şekilde yazın.
  8. Yazılan makaleler %100 özgün olun.
  9. Makalenin uzunluğuna göre yüzeysel ya da detaylı bilgilere yer verin.
  10. Kullandığınız dilin konuya uygun olmasına özen gösterin.
  11. Yazdığınız yazıların güncelliğini koruduğundan emin olun.

Makale Yazarlarının Kullanması Gereken Araçlar?

Makale yazmak sadece yazım bilgisi gerektirmez, bunun dışında daha bir çok yetenek gerektirir. Tabi bu yeteneklerin işe yaraması için de bazı araçlar kullanılmalı. Hem iyi bir ticaret yapabilmeniz için hemde zamandan tasarruf edebilmeniz için aşağıdaki araçları kullanmanız çok önemli.

1. Microsoft Word

Word, her makale yazarının kullandığı bir programdır. Word programı oldukça kullanışlı bir programdır. Yazdığınız yazıların kaç kelime olduğunu görebilir. Başlık düzenini ayarlayabilir. Yaptığınız yazım hatalarını görebilir ve bunları otomatik olarak düzeltmenize olanak sağlar. Aldığınız siparişleri genel olarak Word dosyası olarak teslim edersiniz.

2. Mail Adresi

Gmail, Hotmail, Yandex Mail ya da herhangi bir ücretsiz mail servisinden kendinize bir mail adresi almanız gerekiyor. Aldığınız siparişlerin teslimatı için ya da insanların size ulaşabilmesi için bir mail adresine ihtiyacınız var. Yazdığınız makaleleri Win.rar dosyası haline getirip boyutunu düşürerek, müşterilerinize bu dosyayı mail olarak teslim edebilirsiniz.

3. Whatsapp ve Skype

İnsanların size ulaşabilmeleri için bazı iletişim araçları kullanmanız gerekiyor. Bu sektörde en çok kullanılan iletişim araçlarından birisi Skype’ tır. Müşteriler siparişlerini iletmek ya da sizinle iletişime geçmek için Skype tercih ederler. Bir Skype adresi edinmenizde fayda var.

Skype kullanmayan müşterileriniz ise Whatsapp ile sizinle iletişim sağlayacaktır. Alternatif iletişim araçları kullanmanız size büyük artı sağlayacaktır. Bu sayede hem insanlar sizinle hızlı bir iletişim kurabilir hem de mailde yaşanan iletişim kopukluklarını ortadan kaldırabilirsiniz. Bunların yanına ek olarak Facebook Messenger’ da eklenebilir.

4. Ödeme Yöntemleri

Bu sektörde, aracı web sitelerinin yanı sıra insanlar bireysel olarak da sizinle iletişime geçecektir. Bu yüzden farklı ödeme yöntemlerine sahip olmalısınız. Genel olarak makale yazarları Havale veya EFT ile ödeme alırlar. Bu yüzden birkaç farklı bankada hesabınızın olması size artı sağlayacaktır.

EFT ücretleri fazla olduğu için insanlar, sizden havale yapabilecekleri banka hesapları talep edebilirler. İnternet bankacılığını aktif bir şekilde kullanmalısınız. Ödemeleri anında takip etmek için de kullanabilirsiniz. Havale ve EFT mücretleri almayan bankaları tercih edebilirsiniz. Bu konuda Enpara’ yı size tavsiye edebilirim. Hesap işletim ücreti, havale ve EFT ücreti kesmiyorlar.

5. Google Drive

Google Drive, Gmail hesabınıza bağlı bir depolama alanıdır. Yanınızda her daim bir USB Flash Bellek ile geziyormuş gibi düşünebilirsiniz. Sonuçta makaleleri sadece bilgisayar üzerinde yazmak zorunda değilsiniz. Cep telefonunuzu kullanarak da makale yazabilirsiniz. Cep telefonunuzda hazırladığınız dosyaları bilgisayarınıza rahatlıkla aktarabilirsiniz. Kontrollerini yaptıktan sonra müşterilerinize teslim edebilirsiniz.

Ayrıca yazdığınız bütün yazıları burada depolayabilirsiniz. Elinizde hazır bulunan makaleleri bilgisayar başında olmasanız bile Google Drive aracılığıyla telefon üzerinden müşterilerinize gönderebilirsiniz.

6. WordPress

WordPress genel olarak Blogların kullandığı bir web sitesi altyapısıdır. Makale yazarları neden bunu kullanmayı bilmek zorunda? Yazdığınız makalelerin SEO açısından ne kadar uygun olduğunu görmek için kendinize bir WordPress edinmenizi tavsiye ederim. Bu işinizi çok kolaylaştıracaktır. WordPrees içerisinde Yoast SEO eklentisi mevcut olacaktır.

Bu eklentiyi sitenize kurup yazı eklediğinizde, SEO ile ne kadar uyumlu olduğunu gösteren bir puan cetveli karşınıza çıkacaktır. Yazdığınız yazıları burada kontrol etmek size büyük artı sağlayacaktır. Müşterilerinize hatasız bir şekilde siparişinizi teslim etmek, sizinle bir daha çalışmalarını sağlaması açısından önemlidir.

Makale Yazmak İçin Konu Araştırması Yapmak

Genelde işverenler yazacağınız makalenin anahtar kelimesini vererek, sizden o anahtar kelime üzerine bir makale yazmanızı isterler. Eğer ki size verilen anahtar kelime hakkında bir bilginiz yoksa ya da yeterli değilse hemen araştırmaya koyulmalısınız. Öncelikle yazacağınız konu hakkında Türkçe sitelerde araştırma yapın. Sizden önce bu konu üzerine yazan insanlar, yazdıkları yazılarda nelere dikkat etmişler, hangi noktaları vurgulamışlar.

Bu yazının yazılma amacı neyse yaptığınız araştırma ona uygun olmalıdır. Daha sonra yazacağımız konu hakkında araştırmamıza, yabancı sitelerde devam ediyoruz. Bunun için yabancı dilinizin olmasına gerek yok. Verilen anahtar kelimenin tam karşılığını İngilizce’ ye çeviriyoruz. Daha sonra Google’ da aratıyoruz. Çıkan web sitelerini Türkçe’ ye çevirerek araştırmalarımıza devam ediyoruz. Bu sayede hem daha orijinal fikirler elde ediyoruz hem de içeriğimizin kalitesini arttırıyoruz.

Bilmediğiniz Konularda Makale Yazmak

Belki de bu makale yazarak para kazanma rehberinde başlamadan önce kafanızdaki en büyük sorun budur. Çünkü bir insan her konuda hakkında bilgi birikimine sahip olmayabilir. Bunun kadar doğal bir durum olamaz. Peki rakipleriniz her konuda nasıl makale yazıyorlar? Cevabı çok basit.

İyi bir araştırma yaparak. Yazar aldığı sipariş konusu hakkında detaylı bir araştırma yapmalı, daha sonra öğrendiği bütün bilgileri kendi cümleleriyle yazıya dökmelidir. Tabi ki her siparişi almama hakkınızda var. Nasıl makale yazdıracak insanlar yazar seçebiliyorsa, sizde alacağınız makale konusunu seçebilirsiniz. Belirlediğiniz alanlarda kendinizi geliştirip sadece o alanlar üzerine yazılarda yazabilirsiniz.

Bana kalırsa hiçbirimiz doğarken her şeyi bilerek doğmuyoruz, dolayısıyla araştırmalar yaparak makale yazmanız çok daha sağlıklı olacaktır bildiğiniz bir konuda yazsanız bile.

Makalede Başlık Kullanımı

Araştırmalarımızı tamamladıktan sonra artık yazacağımız konu hakkında yeterince bilgi sahibi olduğumuza göre yazımıza başlayabiliriz. Web siteleri için üretilen içeriklerde alt başlık (H1, H2, H3 vb.) kullanmak çok önemlidir. Bu alt başlıklar nedir? Yazacağımız konu hakkında genel bir başlık belirlememiz gerekiyor.

İşverenin verdiği anahtar kelime hakkında bir yazı yazıyorsak eğer demek ki bu anahtar kelime başlıkta da yer almalı. Ancak, sadece anahtar kelime ile yazılan başlıklar okuyucunun ilgisini yeteri kadar çekmeyecektir. Yazılan ana başlık (H1) okuyucuların Google sıralamalarında gördüğü başlıktır. İnsanların onca içerik arasından sizi seçmelerini sağlamak için iddialı bir başlık yazmak zorundasınız.

Anahtar kelimenin bütünlüğünü bozmadan, bu başlığı kaliteli bir hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için Google size yardımcı olacaktır. Google’ da bir kelime aratmaya başladığınız zaman Google sizin yazmaya çalıştıklarınızı tamamlamaya çalışır.

Bu arada çıkan başlıklar Google’ da sizin yazmaya başladığınız kelime ile en alakalı başlıklardır. Ana başlığı (H1) ya da alt başlıkları (H2, H3, H4) Google’ da çıkanlarla tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca Adwords Kelime Planlayıcı, sizin başlıkları belirlemenizde faydalı olacaktır. Adwords Kelime Planlayıcı’ nın kullanımına ayrı bir başlıkta değineceğiz.

Dil Bilgisi Kuralları

Blog ya da haber sitelerinde yer alacak olan makalelerde Google algoritmasının en başta dikkat ettiği özelliklerin arasında dil bilgisi geliyor. Böyle olunca size makale siparişi veren insanlarında sizden beklentisi, yazdığınız makalelerde dil bilgisi hatasının olmaması olacaktır. Bu yüzden makale yazmaya başlamadan önce dil bilgisi kurallarını gözden geçirmenizde fayda var. Unutmayın ki her yazdığınız makale size referans olarak geri dönecektir.

Ne kadar iyi makale yazarsanız o kadar çok sipariş alırsınız. Dil bilgisi ile aranız çok iyi değilse bunu kendinize dert etmeyin. Makalelerinizi, Word programında yazarken size hata yaptığınız bütün kelimeleri gösterecektir. Siz belli başlı kurallara göz gezdirseniz yeterli olur. Birleşik kelimeler, ayrı yazılan kelimeler ve noktalama işaretleri örnek olarak verilebilir.

Özgün Makale Nedir?

Özgünlük, makale alışverişlerinin en önemli noktasıdır. Kimse kopya bir içerik satın almak istemez. Bu yüzden yazdığınız yazıların hepsi özgün olmak zorundadır. Bilmediğiniz bir konu hakkında nasıl özgün makale yazacaksınız? Makalede özgünlük, yazdığınız yazının sadece sizde olması demek değildir. Makalede özgünlük, yazı içeriğini kendi cümlelerinizle ifade etmenizdir. Başka bir yerden kopyala – yapıştır yapılmamasıdır.

Kopya içerik satışını yaparsanız, müşteriniz sizden para iadesi talep edebilir. Yazdığınız yazının özgün olduğundan emin olsanız bile siparişlerinizi teslim etmeden önce özgünlük kontrol testine sokmalısınız. Peki bu özgünlük testi nedir? Özgünlük testi; yazdığınız makaledeki cümlelerin, Google’ da aratılmasıdır.

Eğer aynı cümleler başka sitelerde de yer alıyorsa, bu durum yazının özgün olmadığı ve kopyalandığı anlamına gelir. Aracı sitelerde tam olarak sizin yerinize bunu yapıyor. Siz makalenizi özgünlük testi sitelerine ekleyeceksiniz. Saniyeler içerisinde yazınızda kopya bir bölüm var mı yok mu ortaya çıkacaktır.

Makale Nasıl Özgünleştirilir?

Şimdi internetten herhangi bir siteden, makale içerisinden bir paragrafı alalım. Özgünlük testi için “Makale Spin Test” sitelerinin herhangi birinde sorgulayalım.

Örnek (Kopya İçerik):

Dahiliye: Yetişkinlerin tanı ve tıbbi tedavisine adanmış tıbbi uzmanlıktır. İç hastalıklar konusunda uzmanlaşmış bir hekime, iç hastalıkları uzmanı denir. Genel Dahiliye doktoru olmak için tıp fakültesinden sonra 4 yıl iç hastalıklar ihtisası yapmak gerekmektedir. Dahiliye çok geniş bir alan olduğu için birçok alt dala ayrılmıştır. Birçok hastanede doktoru olmayan alt branşlara da genel dahiliye uzmanı bakmaktadır.

Örnek (Özgünleştirilmiş / Spinlenmiş):

Dâhiliye: Yetişkin insanların tanı ve tıbbi tedavileri üzerine çalışan bir uzmanlık dalıdır. İç hastalıklar hakkında kendini geliştirmiş bir hekime, iç hastalıkları uzmanı denir. Genel dahiliye hekimi olmak için tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca iç hastalıkları üzerine ihtisas yapılması gerekir. Dahiliye çok kapsamlı bir alan olduğu için çok sayıda alt dala ayrılmıştır. Çoğu hastanede; doktor eksikliği olan bölümlerde, genel dahiliye uzmanı görev alır.

Sonuç:

Gördüğünüz gibi değişiklik sonrası farklı bir yazı çıktı ortaya. Makalelerin özgünlük kontrolü konusunda size birçok site yardımcı olabilir. Makalelerinizi özgünlük testinden geçirmeden kesinlikle müşterilerinize göndermeyin. Yaşanabilecek aksi bir durumda, müşterilerinizin gözünde eksi not alabilirsiniz.

Bu yapacağınız ticareti zedeler, özgün olmayan makaleler kesinlikle kabul edilemez. Müşteriniz, sizin bu makaleyi yazmak yerine kopyala-yapıştır (copy – paste) yapıp ona gönderdiğinizi düşünür. Böyle bir olaydan sonra yeni müşteriler kazanmanız oldukça zor olacaktır.

Makale Özgünlük Testi Siteleri:

  • Smallseotools.com
  • Duplichecker.com
  • Copyscape.com

Gibi daha bir çok site mevcut olsa da en verimli ve şuan dünya genelinde en iyi sonuç veren araçlar bunlardır.

SEO Nedir?

SEO(Search Engine Optimization), arama motoru optimizasyonu demektir. Çok kapsamlı bir konudur ama bizim için önemli olan kısmı “makalede SEO’ nun etkisi” nedir? SEO, yazdığınız yazıların ya da piyasada ki diğer içeriklerin arama motorunda çıkması için gereklidir. Arama motorlarındaki sıralamaları belirleyen en önemli etkendir. Yazdığımız makalelerde dikkat edilmesi gereken bütün noktaların içeren bir araçtır.

Google AdWords Kelime Planlayıcı

Adwords Kelime Planlayıcı, makale yazarlarının ve makale yayıncılarının en çok kullandığı araçlardan birisidir. Adwords Kelime Planlayıcısı ile belirlediğiniz anahtar kelimenin, aranma hacmini görebilirsiniz. Web sitesinde yayınlandığı zaman, anahtar kelimeyi Google’ da aratarak siteye giren ve yazı ile alakalı çıkan reklamlara tıklandığında ortalama olarak o kelimenin ne kadar kazandıracağını görebilirsiniz.

Ayrıca Adwords Kelime Planlayıcı’ da arattığın anahtar kelimenin, farklı varyasyonlarını veya anahtar kelimenizle benzer birçok kelimenin ne kadar arandığını, ne kadar kazandırdığını görebilirsiniz. Alt başlıklarınızı (H2 ,H3, H4) bu kelimelerden oluşturabilir. Bu sayede web sitenize anahtar kelimenizin farklı varyasyonlarıyla okuyucular ya da müşteriler çekebilirsiniz.

Aynı zamanda Adwords Kelime Planlayıcıda anahtar kelimenizin rekabet oranını görebilirsiniz. Rekabetseviyesinin yüksek olması Google’da o anahtar kelime ile ilgili olan içerik sayısının fazla olduğu anlamına gelir. Bu durum sizin için hem bir artı hem de bir eksidir. Çünkü rekabeti yüksek kelimelerde sıralamaya girmek oldukça zordur. Bu yüzden yazacağınız yazının kaliteli olması hatta daha önce yazılmış yazıların önüne geçirecek bir fark yaratması gerekmektedir.

Sipariş Alma Aşaması ve Devamında Yapılması Gerekenler

Müşterilerinizden sipariş alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlara dikkat etmeniz, siparişinizi teslim etme aşamasında da sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra müşteri memnuniyetine de olumlu etkileri olacaktır.

  • Öncelikle, sipariş teslim süresini öğrenin.
  • İstenilen makalede kullanılacak dili mutlaka müşterinize sorun. (Haber dili, bilgi verici dil, günlük konuşma dili, resmi dil)
  • Çoğu zaman müşterilerinizin bu makaleleri hangi sitede yayınlayacağını
    bilmeyeceğiniz için dil konusu oldukça önemlidir. Kurumsal bir site için yazdırılan
    makalelerde, günlük konuşma dili
    kullanmanız bir hata olacaktır. Bu sitelerde makaleler, resmi bir dil ile yazılmalıdır.

Makale Yazarken Memnuniyet Odaklı Olmak

Bunun için yapmanız gerekenler çok açık aslında. Dilerseniz müşterilerinizi nasıl memnun edebileceğinizi listeli haliyle inceleyelim.

  • Aldığınız siparişleri zamanında teslim etmelisiniz.
  • Yazdığınız yazılar SEO kurallarına uygun olmalıdır.
  • Özgün yazılar yazmalısınız.
  • Müşterinin istediği şekilde makaleler yazılmalıdır.
  • Müşteriler kendilerine hit getiren makaleleri yazan yazarları tercih ederler.
  • Uzun soluklu siparişler aldığınızda müşterilerinize ara ara sipariş hakkında bilgiler verin.
  • Müşterilerinize kampanyalar yapın. Örneğin 100 kelimesi için normalde 2 TL istiyorsanız. 10 Adet makale siparişi veren müşterinize 100 kelimesi 1,75 TL’den hizmet verebilirsiniz.

Makale Satış ve Alış Piyasası

Makale yazarlığı hizmeti veriyorsanız eğer forumlarda ve aracı web sitelerinde yazar üyeliğinizin olması gerekiyor. Daha sonra buradaki işleri takip etmelisiniz. Makale siparişi verecek olan insanların sizi bulması için önce tanınmanız gerekiyor. Bu yüzden bir süre boyunca işleri siz kovalamalısınız.

Makale siparişi verecek olan insanlar forumlarda konu ya da diğer sitelerde ilan açar. Sizde buradan siparişi verecek kişilerle iletişime geçerek, daha önce yaptığınız işlerden, kendinizden bahsedersiniz. İstenilen siparişi ne kadar sürede ve fiyata yapacağınızı karşı tarafa iletirsiniz. Bundan sonrası siparişi verecek kişiye kalmıştır.

Sizi ya da bir başkasını seçebilir. Bu konuda beni neden seçmedi diye dert etmenize gerek yok. Çünkü her gün onlarca hatta yüzlerce işveren kendisi için içerik üretecek yazar arıyor.

Hazır Makale Satışı Nasıl Yapılır?

Boş vakitlerinizde aldığınız siparişlerin dışında yazdığınız yazıları satabilirsiniz. Hazır makale hazırlamak için konu başlığı arıyorsanız “Google Trends” uygulaması sizin işinize fazlasıyla yarayacaktır. Gündemdeki konuları takip ederek yazdığınız yazıları web sitelerine yükleyerek satışını yapabilirsiniz. Bu sayede aldığınız siparişler haricinde sürekli bir gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca çok hakim olduğunuz konularda da yazılar yazabilir arşivinizde bekletebilirsiniz. Hemen satılmasa da eninde sonunda müşterisini bulacaktır.

Forumlarda açtığınız konularda, makale başlıklarınızın yanına kelime sayıları yazarak satışa koyabilirsiniz. Makale satış sitelerine, makalelerinizi ekleyebilirsiniz. Böylece yazdığınız konu ile ilgili makale arayan kişilerin, bu makalelere fiyat vermesini sağlamış olursunuz. Bir nevi açık arttırma usulü desek yanlış olmaz.

Makale Satışı Yaparken İlk Aşama Nedir?

Öncelikle forumlarda kendinize “makale yazıyorum” konulu başlık açarak işe başlayabilirsiniz. Kendinize bir forum konu tasarımı yaptırabilirsiniz. Üzerine iletişim bilgilerinizi koyarak insanların size daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Açtığınız konularda referanslarınıza yer verin. Müşterilerinizden, sizin hakkınızda mesajlar yazmalarını isteyiniz.

Konularda referans olarak yazdığınız bazı yazı örneklerine yer verebilirsiniz. Bu sizin daha kolay müşteri kazanmanıza olanak sağlar. Ne kadar çok referansınız olursa o kadar çok müşteri elde edersiniz. İşleriniz ilerlediğinde bir Blog tasarlayabilir. Müşterilerinizin sizinle buradan bağlantı kurmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ne kadar profesyonel gözükürseniz o kadar çok iş alırsınız.

Makale Siparişi Alabileceğiniz Siteler:

  • Wmaraci.com
  • R10.net
  • İyinet.com
  • Forum.donanimhaber.com
  • Chip.com.tr/forum
  • İyimakale.com
  • Bionluk.com
  • Acilmakale.com

Makale Yazarları Ne Kadar Kazanıyor?

Sırada herkesin en çok merak ettiği soru var. Makale yazarları ne kadar kazanıyor? Yaz kazan yapan freelance çalışanlar kelime başı ücret alıyorlar. Örneğin: 100 kelime, taban fiyatı şuan ki piyasada 2 TL. Ortalama olarak makale başına en az yazdığınız kelime sayısı 300 kelime. Bu denklemde 300 kelimelik bir makale karşılığında 6 TL kazanıyorsunuz. Amatör bir makale yazarı bildiği bir konu üzerine 1 saatte yaklaşık olarak 600 kelime yazabilir.

Günde 3 saat çalışarak 36 TL kazanabilir. 30 Günde yaklaşık olarak 1000 TL kazanç sağlayabilir. Tam zamanlı olarak çalışan makale yazarları günde en az 5000 kelimelik sipariş teslim ediyorlar. Aylık 3000 TL den fazla kazanıyorlar. Yaptıkları editörlük kazançları haricin de. Asgari ücretin 2000 TL olduğu bir ülkede, sizin hafife aldığınız makale ücretleri bu işi tam zamanlı olarak görenler için çok daha fazla kazanç getiren bir iş kapısıdır.

Yaptığınız işlerin hiçbirini hafife almayın. Hayatta ufak işler gibi gözüken işler zamanla çok başka yerlere gidebilir. En basiti tek başınıza yazmaya başladığınız bu işte ilerleyen zamanda bir ekip oluşturabilir ve büyük işler alabilirsiniz. Sadece aldığınız siparişler haricinde belirli web sitelerine editör olabilir. Yazdığınız yazılar haricinde, editörlük ücreti alabilirsiniz.

Makale yazarı olarak başladığınız bu sektörden çıkıp, reklam metin yazarı ya da sosyal medya içerik editörlüğü yapabilirsiniz. Kendinize bir ofis açarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Ayda 500 TL kazanacağım diye çıktığınız bu yolda yaptığınız başlangıç sizi hayatınızda bambaşka bir serüvene sürükleyebilir. Her zaman üretimin kazandırdığı bir dünyada yaşıyoruz. Üreten her zaman kazanır. Bu süreçte kendi markanızı yaratırsanız güzel işler yapmanız kaçınılmaz.

Sadece bunlarla da sınırlı değil yapabilecekleriniz. Kaleminize ve hayal gücünüze güveniyorsanız, uzmanlaştığınız bir konuda e- kitap çıkartabilirsiniz. Yazdığınız kitabın, web siteleri üzerinden satışını yaparak gelir elde edebilirsiniz. E-kitap, normal kitaba oranla oldukça kârlıdır. Baskı maliyeti, yayın evi maliyetinden kurtulabilir.

Bu sayede bütün maliyetleri reklam için harcayabilirsiniz. Son zamanlarda e-kitaplar için yeni uygulamalar çıkarılıyor. E-kitap dünya üzerinde yaygınlaştırılmaya çalışıyor. Hem dünya kaynaklarının tükenmesine engel oluyor. Hem de daha kazançlı bir sistem ortaya çıkıyor. Türkiye’ de D&R, Google Play ve diğer kitap satış sitelerinde e-kitabınızın satışını yapabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
Serhat Turan
Cesaretin içinde deha, güç ve mucize vardır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.