Bu Yıl Kendinize Katabileceğiniz 10 Mantıklı Alışkanlık

Bu Yıl Kendinize Katabileceğiniz 10 Mantıklı Alışkanlık

Yeni bir yıla girmemizle birlikte hepimizin aklında yeni alışkanlıklar edinmekle ilgili düşünceler vardır. Kimimiz buna çoktan başlamışken kimimizse hâlâ düşünme sürecindedir. Yeni yılda, ne yapacağına dair planlar yapan/uygulayan sizler için bu listede kendi planlarınıza ekleyeceğiniz alışkanlıklarla karşılaşabilirsiniz. Kim bilir belki de bu alışkanlıkları listenize eklemek daha kaliteli bir yıl geçirmenizi sağlayacaktır. Hemen başlayalım!

1. Yeni Tür Kitaplar Keşfedin!

Aslında hepimiz kendimize özgü türde kitaplar okuyoruz. Kimimiz korku/gerilim kitapları okuyorken kimimiz daha dram türünde kitaplar okumaktadır. Hatta bazılarımız ille de klasik olsun der. Böyle olunca aslında hep aynı şeyleri okuyor gibi oluyoruz. Peki ya farklı türler? Onları keşfedip farklı şeyler okumak belki de sizin bakış açınızı zenginleştirecektir. Yeni yılda yeni türler keşfetmek, farklı kitaplar okumak sizi değiştirebilir.

2. Online Tiyatrolar İzleyin!

Pandemi ile birlikte hayatımıza yeni kavramlar da girmeye başladı. Bunlardan biri de online tiyatro. Geçtiğimiz günlerde Entropi Sahne’nin tiyatrolar için online bilet satışıyla karşılaşınca çok şaşırdım. İlk başta garipseseniz de bir zaman sonra aslında o hasret kaldığımız tiyatro ortamı için bu biletleri alacağız. Umarız bir an önce sanatla yüz yüze de buluşabiliriz. Şimdilik ise gerek satın alarak gerekse YouTube üzerinden birçok tiyatro ile kendimizi besleyebiliriz. Genco Erkal özellikle birçok tiyatrosunu YouTube’a taşıdı. Bunun yanı sıra İş Sanat üzerinden de birçok tiyatroya ulaşabilirsiniz.

3. Yeni Tatlar Deneyin!

Pandemi sürecinde birçoğumuz kendi ekmeğini, yemeğini yapma konusunda oldukça beceri kazandı. Sadece kendi kültürümüzden yemekler yapmak belki de artık bizler için kolaydır. Peki ya Dünya Mutfağı? Bu konuda ne kadar bilgimiz var? Kendi mutfağınızda yeni tatlar deneyerek belki de yaşam kalitenizi artırabilir ve bunun yanı sıra farklı bir kültürü de öğrenebilirsiniz. Biliyoruz ki yemek kültürel anlamda içinde çok fazla şey barındırıyor. Keşfetmek için belki de bir adım atabiliriz bu yıl.

4. Yeni Bir Dil Öğrenin!

Yeni yılda yeni bir dile giriş yapmak kulağa nasıl geliyor? Aslında her birimiz İngilizce öğrenmek için çalışıyor, uğraşıyoruz. Peki sizce bir dil öğrenmekte en büyük sır nedir? Tabii ki düzenli çalışmak. Belki bu yıl düzenli bir çalışmayla dilediğiniz dil için büyük bir yol alabilirsiniz.

5. Şehrinizi Tanıyın, Gezin!

Her ne kadar pandemi şartlarında gezmemiz zor olsa da en azından kendi şehrimizde ufak turlar atıp keşifler yapabiliriz. Sanırım her birimizin önünden onlarca kez geçip içine girmediği bir müze ya da bir tarihi eser vardır. Belki de şimdi zamanı. Her ne kadar kış mevsiminde olsak da biliyorsunuz ki bir yıl var önümüzde! Hedef listenize mutlaka şehrinizi keşfetmeyi eklemeyi unutmayın.

6. Günlük Tutun!

Bugün neler yaptınız? Neler öğrendiniz? Sizin için garip olan şeyler var mıydı? Günlük tutmak daha çok çocukken yaptığımız bir etkinlik olsa da biz gençler ve yetişkinler için de oldukça eğlenceli olabilir. Belki de bunu dil öğrenme sürecimizle birleştirebiliriz. Her gün öğrenmek istediğiniz dilde yazarak günlük tutup writing sürecinizi de geliştirebilirsiniz. Üstelik sizin için bu yıla dair hatıralarla dolup taşacak bir içeriğe sahip olacak.

7. Düzenli Yürüyüş Yapın!

Yürüyüş yapmanın birçok güzel yanı var. Gerek fiziksel sağlığımız gerekse ruh sağlığımız için oldukça gerekli. Bunun yanı sıra felsefî yanları da yok değil. Belki duymuşsunuzdur Yürümenin Felsefesi isimli kitapta yürümenin tüm filozofların başvurduğu bir felsefe sürecini icra etme aracı olduğu anlatılır. Üstelik aklınıza gelebilecek çoğu filozofa yer vermiş. Yürümek aynı zamanda felsefî bir eylemdir diyebiliriz. Günümüzde hem daha fit kalmak hem de ruhen iyi hissetmek için yürümeyi alışkanlık haline getirin.

8. Kendinize Vakit Ayırın!

Birçok uzman genellikle kendimize vakit ayırmamız gerektiğini söyler. Peki bu tam olarak nedir? Diyebiliriz ki gün içinde oldukça stresli ve yorgun oluyoruz. Kendimize vakit ayırma amaçlarımızdan biri 7. maddede dediğimiz gibi yürümek olabilir. Bunun yanı sıra meditasyon, yoga ya da müzik dinlemek olabilir. Eminim sizi günlük rutininizden uzaklaştırıp biraz soluklanmanızı sağlayacaktır.

9. Bir Müzik Aleti Edinin!

Belki de ihtiyacımız olan tek şey bir müzik aletiyle dilediğimiz şarkıyı çalabilmektir. Müzik aleti öğrenmek her ne kadar zorlu bir süreç olsa da öğrendiğinizde ve çalmaya başladığınızda keyfinden doyum olmuyor. Kendi adıma bu alışkanlığı 2020’de kazanmış biri olarak diyebilirim ki kurs şart değil! Gayet, YouTube üzerinden dilediğiniz müzik aletiyle ilgili videolara ulaşabilir, kendinize hedef belirleyip çalışabilirsiniz. Kendi kendime ukulele öğrenirken 1-1.5 saat aralığında çalıştığımı söylemek isterim. Haftada bir gün 5 saat çalışmaktansa her gün 1 saat çalışırsanız çok daha faydasını göreceksiniz.

10. Uykunuzu Düzenleyin!

Her gün aynı saatte yatıp kalkmak eminim hepimizi zorluyordur. Bazen sabahlamak bazı sabahlar da öğlene kadar uykumuzu uzatmak isteriz. Peki düzenli uyku şart mıdır? Aslında bakarsanız biraz öyle. Hem yaşam kalitemizi artıracağı için hem de uyku için kritik bir saat aralığının geceye tekabül etmesinden dolayı uykumuzu düzenlememiz şart. Evet belki bazı günler aksar ama bu yıl için uykunuzu düzenleme planı yapmanız tüm bu alışkanlıkları kazanmanızda büyük bir katkı sağlayacaktır.

Dilerim yeni yılda istediğiniz her alışkanlığı yapabilir, yeniliklerle yaşam kalitenizi artırabilirsiniz!

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu: marketing on etsy - buy house in istanbul - medyum - kupa bardak modelleri - anime izle - manga oku - güvenilir takipçi satın alma - icra müdürü