E-Ticaret Sitesi Kurmak! Adım Adım Rehber

E-Ticaret Sitesi Kurmak! Adım Adım Rehber

E-ticaret sitesi kurmak, mağazasını geleceğe karşı hazırlamak isteyen ve mevcut satışlarını artırmayı hedefleyen her işletmecinin düşünmesi gereken bir konudur. Dünya üzerinde ticaret çok hızlı bir şekilde internet üzerinden yapılmaya başladı. Hatta çoğu insan, fiziksel bir işetmeye veya mağazaya alışveriş yapmak için girdiğinde bile e-ticaret sitelerine girerek ürünlerin referans fiyatlarını alıyor.

Velhasıl işletmenizi güvence altında tutmak ve daha fazla potansiyel müşteri edinmek istiyorsanız, mutlaka bir e-ticaret mağazası kurmak konusunu değerlendirmelisiniz. Merak etmeyin, profesyonel bir e-ticaret sitesi kurmak tahmin ettiğinizden daha basit! Özellikle hazır e-ticaret paketleri ve hizmetleri sayesinde tam istediğiniz e-ticaret mağazasına kolaylıkla sahip olabilir, internetten satışa hızlıca başlayabilirsiniz.

Tavsiye İçerik: E-Ticaret Ürün Fikirleri

Bu içeriğimizde e-ticaret sitesi nasıl kurulur benzeri sorularınıza cevap verecek ve iyi bir e-ticaret sitesi kurmak için bilmeniz gereken her şeyi adım adım anlatacağız. Dilerseniz ContentCent tarafından hazırlanan e-ticaret sitesi kurma rehberine hızlı bir şekilde geçelim ve e-ticaret sitesi nasıl kurulu, nasıl pazarlanır, ürün açıklaması ve blog içeriği nasıl temin edilir hep beraber görelim.

E-Ticaret Sitesi Kurmak

Adım Adım E-Ticaret Sitesi Kurmak

E-ticaret mağazası kurmak, çoğu işletme sahibinin ve girişimcinin yapmaktan korktuğu bir durum haline gelmiştir. Çoğu mağaza veya işletme sahibi kendi e-ticaret sitesini kurmak için yazılım bilmesi gerektiğini düşünmekte. Ancak hiçbir şekilde yazılım bilmeden de e-ticaret mağazası kurmak mümkün. Yapmanız gereken bir kaç şey bulunmakta, bunları sırasıyla yaptığınızda e-ticaret siteniz hazır demektir:

E-Ticaret Sitesi Altyapı Seçimi

İyi bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız önceliğiniz elbette güçlü bir altyapıya kurmak olmalı. Günümüzde bir çok e-ticaret altyapısı bulunaktadır, en çok tercih edilen altyapı ise hazır e-ticaret paketleri ile sağlanan sistemler. Bu sistemlerde siz sadece alan adınızı belirliyorsunuz ve gerisini paketi aldığınız e-ticaret ajansı karşılıyor. Ancak şöyle de bir durum olduğunu bilmenizi isteriz, e-ticaret için hazır paketler dışında birde özel yazılımlar yaptırabilirsiniz ama bu da sizin için maliyetli olur.

Dolayısıyla e-ticaret altyapıları kullanmak ve aylık belirli bir ödeme yapmak çok daha makul. En çok tercih edilen e-ticaret yazılımları şu şekildedir; Shopify, WooCommerce ve OpenCart. Daha sayısız e-ticaret hizmeti veren yazılım şirketi bulunsa da en çok tercih edilen ve kullanılanlar bunlardır. Yerli e-ticaret paketleri nelerdir merak ediyorsanız yandaki bağlantıdan en iyi 10 e-ticaret altyapısını inceleyebilirsiniz.

Domain ve Hosting Tercihi

Domain dediğimiz şey “alan adı” olarak bilinmektedir ve bu sizin markanızı temsil eden isimdir. Genelde istediğiniz alan adını bulmakta zorluk çekebilirsiniz, bu durumda farklı uzantıları tercih etmenizi biz önermiyoruz. .com, .net ve com.tr dışındaki diğer domainler farklı algılanabiliyor. Bu nedenle domain tercihinizi markanızın adı neyse onu tercih edin ve .com.tr domainini alın. Kendi markanızla .com.tr domaini alamıyorsanız uygulayabileceğiniz en etkili yöntem farklı bir marka oluşturmak ve bir şekilde onu kendi ürünlerinizle piyasaya sürmektir.

Hosting yani barındırıcı tercihinde ise bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri tüm verilerinizin burada depolandığı, hatta trafiğinizi bile bu hizmetle yönettiğinizdir. Dolayısıyla güçlü ancak çokta aşırıya kaçmayan bir barındırıcı tercihi yapmanız gerekmektedir. İlk etapta ortalama bir e-ticaret sitesi kurmak için; 20 GB SSD disk, 10 GB trafik, 4 core CPU ve 4 GB RAM yeterli olacaktır. Böyle bir hizmetin aylık bedeli ise ortalama 80 TL’dir.

E-Ticaret Tasarımını Belirleyin

e-ticaret sitesi kurmak aslında gördüğünüz gibi bir kaç adımda tamamlanan bir işlemdir. Sizlere şuana kadar e-ticaret mağazası kurmak için 2 tavsiyede bulunduk ve üçüncü tavsiyemiz yukarıdaki bahsedilen hizmetleri kurmak. Ek olarak site tasarımını belirlemek. E-ticaret sitenizin tasarımı konusunda bir çok alternatif bulunmaktadır, sayısız tema seçeneği ve tasarım ile e-ticaret sitesi kurma işlemini neredeyse tamamlayabilirsiniz.

Tasarım seçerken kullandığınız altyapıyı göz önünde bulundurarak güzel bir tema belirlemelisiniz. E-ticaret paketleri ile bir mağaza açtıysanız zaten firma size bir çok seçenek sunacaktır ama sitenizi kendiniz özel olarak yazdırdıysanız bu konuda yazılımcınızla beyif fırtınası yapabilirsiniz. Ek dünyanın en büyük kullanılan yazılımlarından yukarıda da bahsettiğimiz gibi bunların da kendilerine has özel temaları satılmaktadır.

Tavsiye İçerik: E-Ticaret Siteleri

Kurumsal Blogunuzu Oluşturun

Kurumsal blog açmak günümüzde en büyük markaların potansiyel müşterilerini reklamsız bir şekilde çektikleri ve en etkili pazarlama faaliyetlerinden biridir. Sizlerde e-ticaret siteniz için blog bölümü oluşturarak ve buraya “liste içerikler” ekleyerek binlerce liralık reklam maliyetini neredeyse sıfıra indirebilirsiniz. Bunun faydası şudur, size özel hazırlanan niş içerikleri potansiyel müşterileriniz araştırır ve reklamsız bir şekilde sitenize girer, devamında ise ürünlerinizi inceler ve alışveriş yaparlar.

Tabii, bunun da sınırlı değil, hazır makale sayfasını inceleyerek e-ticaret sitenize uygun içerikler satın alabilir devamında bu içerikleri blogunuza girebilirsiniz. ContentCent tarafından hazırlanan tüm içerikler tek bir standartta hazırlanmakta ve aynı dil kullanılmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir içeriğin düzeni de, yazım şekli de diğerinden aynıdır. Eğer hazır makale dışında sitenize hızlı bir şekilde müşteri çekmek ve para kazanmak istiyorsanız her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği sitelerden tanıtım yazısı satın almak için yandaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kategoriler Oluşturun ve Ürünlerini Girmeye Başlayın

Kategoriler oluşturmak ve ürün girişi yapmak e-ticaret sitesi kurmak için son adımlardandır. Yukarıdaki tüm işlemleri tamamladıktan sonra ilk olarak kendi mağazanızla ilgili kategorileri oluşturmalısınız. Örneğin “kuruyemiş” üzerine bir e-ticaret mağazası açtıysanız “kabuklu kuruyemişler”, “kavrulmuş kuruyemişler”, eğer varsa “bakliyat” gibi kategoriler mağazanızda gezintiyi kolaylaştıracak ve ürünlerinizi düzenli tutmanızı sağlayacaktır. Bunları eklemek için herhangi bir yazılım bilgisi gerekmez, zaten tüm yazılımlarda bu bulunur veya ilk etapta eklenir.

E-ticaret sitesine ürün girmek çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bunun nedeni insanlar sizin mağazanızı Google’da bulmak ve ürün detaylarını görmek için girilen bu bilgileri kullanırlar. Özellikle ürün açıklaması yazma konusu gerçekten dikkate alınması gerekiyor. Pazarlama maliyetini düşüren ve Google yapılan arama sonuçlarına (SERP) uygun içerikler sunmak için bu açıklamaları kullanır.

Yukarıda listelediğimiz işlemlerden sonra artık e-ticaret mağazanız satışa hazır! Evet, e-ticaret sitesi kurmak ciddi anlamda bu kadar kolay. Sırada ise oluşturduğumuz e-ticaret sitesini yönetmek ve reklam yapmaya başlamak var. E-ticaret sitenize giriş yapan ziyaretçilerin hareketlerinden haberdar olmak için Google Analytics kullanmanızı öneriyoruz. Bunun haricinde Sanal Pos veya ödeme entegrasyonunun hazır olduğundan ve çalıştığından emin olmalısınız. e-fatura gibi işlemlerinizi ise sistematik bir şekilde sağlamalısınız.

YAZAR BİLGİSİ
Aslı Ece Yılmaz
Personal Trainer ? Dancer ? Meditator ?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.