En İyi, Kasmayan ve Tüm Oyunları Açan Mobil Oyun Emülatörleri
Mobil oyun emülatörleri yıllardan beri insanlar içi çok önemli bir konuda iyi bir alternatif. Eğer güçlü bir mobil cihaza sahip değilseniz mobil emülatörlerin ne işe yaradığını biliyorsunuzdur. Android emülatör ve IOS emülatör olarak ikiye ayrılan bu programlar sizlere telefondan oynayabileceğiniz oyunları bilgisayardan açar.
Öncelikli olarak hileler için kullanılıyor olsa da telefon performansı iyi olmayan oyuncular tarafından da oldukça fazla rağbet görüyor. Emülatör programları için söylenecek tek şey elbette bunlar değil. Mobil oyun emülatör ile oyunların dışında istediğiniz uygulamayı da yükleyip kurabilirsiniz. Keza çalışma mantığı telefondan farksızdır ve tüm uygulamaları açabilir.
Ancak, yukarıda da bahsettiğimiz gibi mobil emilatörler ikiye ayrılmaktadır. Android emülatör ile çoğunlukla Android oyunlar oynayabilirsiniz, IOS emülatör ile de genellikle IOS oyun oynayabilirsiniz. Biz bu yazımızda her iki işletim sisteminin de içerisinde yer alan oyun veya uygula için kullanabileceğiniz mobil emülatörler listesi hazırladık.
1. Nox Player
Nox Player emülatör özellikle Android telefonlarda oyun oynamatı seven kullanıcıları hedef alıyor. Diğer işletim sistemleri için de uygun olan bu emülatör özellikle Android cihazlarda muhteşem bir performans sergiliyor.
2. Phoenix OS
Phoenix OS, mobil oyun emülatörleri içinde yer alan ve aynı zamanda bilgisayarlarda da çalışabilen özelliklere sahiptir. Güncellemeleri bazen çok uzun sürebilen bu emülatör yine de yüksek performansı ile dikkate değer.
3. BlueStacs
Yüksek performans sunan bir diğer mobil oyun emülatörü de BlueStacs dır. Ancak biraz karışık yapısı olması nedeniyle yalnızca geliştiriciler tarafından kullanılması daha iyi performans sağlayacaktır. Bunun dışında Android emülatör olarak kullanıyor ama içerisinde IOS oyunlar da mevcut.
4. LDPlayer
LDPlayer mobil oyuncular için ücretsiz sunulan ve pek çok özelliği bulunan bir Android oyun emülatörüdür. Standartın biraz üzerinde özellikleri bulanan emülatör neredeyse her ay güncelleme alarak performansını yüksek seviyede yaşatmayı sürdürüyor.
5. Gamelop
Oyun oynamak denildiğinde Gamelop bu alanda neredeyse rakipsiz olarak görünüyor. Emülatörün sunduğu özellikler oyun anlamında muhteşem bir deneyim yaşamak için mutlaka denenmesi gereken cinsten.
6. Archon
Çok büyük bir hayran kitlesi bulunmayan bu Emülatör aslında değeri tam anlaşılamamış cinsten. İyi oyun emülatörleri içinde değerlendirilmesi gereken model, sınırlı sayıda kullanıcısını fazlasıyla memnun bırakıyor.
7. Bliss OS
Bliss OS, diğer oyun emülatörlerden biraz daha farklıdır. Bu oyun emülatörü için ayrı bir işletim sistemi kurulmasına ihtiyaç duyulmaz. İyi oyun emülatörleri içinde tercih edilen bu emülatör yüksek performans sağlar.
8. Remix OS
Remix OS’da farklı emülatörleri gibi standart bazı özelliklere sahiptir. Önyükleyeme yapılabilecek bir Android işletim sistemi vardır. En iyi oyun emülatörleri içinde olan Remix OS, Açılan ekranda kurulabilen uygulamaların yerine ayrı bir ekran açılarak kurulması gereken cinstendir.
9. Genymotion
Sıradan bir oyun emülatörü olmayan Genymotion, geliştiricilere yönelik hizmet sunar. Farklı Android cihazlara uygulamaları test etmeniz bu emülatör sayesinde gerçekleşir.
10. KO Player
Tıpkı farklı Android oyun emülatörleri gibi, Ko Player da küçük bir yazılım sayasinde gecikmesiz bir oyun deneyimi sunmaya odaklanmış görünüyor. Ancak en iyi oyun emülatörleri içinde yer alan Ko Player’da ücretsiz olduğu için burada biraz reklam görmeniz mümkündür.
Bu içeriğimiz de sizlerle en iyi mobil oyun emülatörlerini listeledik. Umarım Donma, kasma, yüksek FPS, PİNG ve diğer sorunları yaşamazsınız. Daha fazla oyunlar hakkında bilgi almak isterseniz sitemizin oyunlar kategorisini yandaki bağlantıya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.