Butik Pastane veya Tatlıcı Nasıl Açılır? Ne Kadar Kazanılır?
Butin pastane küçük yaşlardan beri her insanın uğraşmak istediği, uğraşmaktan zevk aldığı bir alan olmuştur. Gerek farklı süsleme teknikleri, gerek lezzetli ürünler oluşturmalarıyla birçok insanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ancak pastacılık göründüğü kadar kolay bir iş midir? Gıda sektörü uzmanlık gerektiren bir platformdur. İşin ehli insanlar tarafından ustaca yürütülmesi gerekmektedir.
Uzun yıllar isteyen, deneyimli ellerde yeşerebilecek bir alandır. Gıda sektörünün alt dallarından olan pastacılık alanı zor, zahmetli bir iştir. İşi seven, hünerli eller tarafından icra edilir. Günümüzde birçok pastane işletmecisi sektöre bir ustanın yanında çalışarak atılmıştır. İyice piştikten sonra kendi kanatları ile uçmaya başlamıştır.
Butik Pastane Nedir?
Son zamanlarda bir çok insan iş fikirleri arıyor, ancak yapabilecek iş konusunda yeterli sermayeleri olmadığından veya giderleri karşılamak için karlı işler aradığından benzersiz iş fikirleri arıyor. Butik pastaneler de bu benzersiz iş fikirlerinden sadece birisi. Genel olarak bildiğimiz tatlıcılardan pek bir farkı yoktur.
Sadece daha minimal düzeyde bir işletme diyebiliriz. Bunun nedeni büyük fırınlar, seri üretim pastaları butik pastaneler bulamazsınız. Daha çok el yapımı tatlıları bulabileceğiniz bir yerdir. Bu hem maliyetten hem de gerekli sermayeden tasarruf etmek için oldukça önemli. Ayrıca, butik pastanelerde bir kaç masa-sandalye olur. Yani sadece ürün satışı yapılmaz, hizmette verilen yerlerdir.
İyi Bir Pastane Açabilmek İçin Neler Gerekmektedir?
Pastane açmak isteyen kişinin yeterli sermayesi olması gerekir. Yeterli sermayesi olmayan kişiler için pastane açmak fikri doğru olmaz. Her türlü ihtimaller göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin pastane ilk açıldığı dönemlerde sahibine kazandırmayabilir. Alınacak ürünler, çalışanlar, dükkânın kirası işletmeci tarafından karşılanacaktır. Sermayesi olmayan kişi bunları karşılayamayacağından kısa sürede kepenk indirir.
Pastacılık işletmesi için yeterli sermayenin sağlanmasının ardından iş yeri açma, sağlık ve hijyen belgelerinin bulunması gerekmektedir. Tüm bunlar sağlandığında bazı evraklar tamamlanmalıdır. İşte bu evraklar şunlardır:
- T.C kimlik fotokopisi
- Sıhhi iletme formu
- Yapı izin belgesi
- İki adet fotoğraf
- Sicil tasdiknamesi
- Vergi levhası
- İtfaiye raporu
- Tapu veya kira sözleşmesi.
Tüm bu evraklarını temin eden kişi ilgili yerleri iletir. Ardından kendi hayal dünyasını yansıtan pastanenin dizaynını oluşturabilir. İş bunlarla bitmiyor. İşletmenizin iyi bir şekilde işleyebilmesi için maharetli ellere de ihtiyaç vardır. Güzel dizayn edilmiş bir yerde lezzetsiz pastalar sunulduğunda müşteri için dekorun pek bir önemi kalmayacaktır. Gerekli personel alımının da gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İyi bir reklam ile de adınızı duyurabilirsiniz.
Pastane Açmak Ne Kadar Kazandırır?
Pastacılık işine girmek isteyen kişilerin akıllarındaki ilk soru budur. Pastane açmak ne kadar kar sağlar? Pastane açmak kişiye çok maliyetli gelebilir. Ancak doğru adımlar atıldığında iyi işleyen bir pastane zamanla işletme açılırken harcanan sermayeyi karşılar ardından kar yapmaya başlar. İşletmecisine %100 kar sağlayabilmektedir.
Pastacılık, uğraşmasını seven yetenekli ellerde hayat bulan bir uğraştır. Sıkılmadan, yorulmadan bu amaç doğrultusunda doğru adımlarla ilerleyen kişilere büyük kazançlar sağlamaktadır. Ortalama olarak aylık bir pastane kazancı 5 bin ile 30 bin aralığında değişmektedir. Tabi bu bir çok faktöre bağlı olduğundan dükkan seçimini ve bölgeden günlük geçen potansiyel müşteriler iyi değerlendirilmelidir.
Pastane nasıl açılır konusunda rehber içeriğimiz bu kadardı, eğer sizler de butik bir pastane veya daha büyük bir tatlıcı açmak istiyorsanız yukarıdaki rehberimiz tam sizler için. Daha fazla bu tarz yapabileceğiniz işleri bulabileceğiniz para kazanma listeleri arıyorsanız veya rehber bir içeriğe ihtiyacınız varsa yandaki bağlantıya tıklayarak ilgili kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.