Türk Halkı Çok Umutsuz! IPSOS, Türkiye’nin 100. Yılında Çarpıcı Sonuçları Olan Bir Araştırma Yayınladı

IPSOS Araştırma geçtiğimiz hafta Cumhuriyetin 100. yılına özel bir araştırma yaptı. Türkiye’nin ikinci yüzyılına yönelik sorulardan oluşan bu araştırma toplumun yeni yüzyıla nasıl baktığını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre her 3 kişiden biri …

Türk Halkı Çok Umutsuz! IPSOS, Türkiye’nin 100. Yılında Çarpıcı Sonuçları Olan Bir Araştırma Yayınladı

IPSOS Araştırma geçtiğimiz hafta Cumhuriyetin 100. yılına özel bir araştırma yaptı. Türkiye’nin ikinci yüzyılına yönelik sorulardan oluşan bu araştırma toplumun yeni yüzyıla nasıl baktığını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre her 3 kişiden biri gelecekten umutsuz.

Kaynak: https://www.ipsos.com/tr-tr/ipsos-cum…

IPSOS Araştırma geçtiğimiz hafta Cumhuriyetin 100. yılına özel bir araştırma yaptı. Şirketin yayınladığı araştırma Türkiye’nin 2. yüzyılına ait sorulardan oluşan bir anket şeklindeydi.

100. yıla ve Cumhuriyetin temel unsurlarına ilişkin özel yapılan araştırma haziran ayından bu yana toplam 4 bin kişinin verdiği cevaplara göre hazırlandı.

Katılımcıların Cumhuriyet ile ilgili sorulara verdikleri cevaplar da bir hayli dikkat çekici. Araştırmaya göre Türkiye’de her 3 kişiden biri gelecek konusunda oldukça umutsuz.

“Türkiye’nin 2. yüzyılına gireceğimiz bu seneyi düşündüğünüzde aşağıdaki ifadelere ne derece katılıp katılmadığınızı söyler misiniz?” sorusuna verilen cevaplar halkın gelecekten çok da umutlu olmadığını gösteriyor.

“Yeni nesil, 2. yüzyılda ülkemiz adına önemli şeyler başaracak” görüşüne katılanların oranı yüzde 35. “Ne katılıyorum ne de katılmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 34, “Katılmıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 31.

“Cumhuriyet Bayramı benim gözümde kutlanması gereken en önemli resmi bayramdır” görüşüne katılanların oranı yüzde 65, “Ne katılıyorum, ne de katılmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 23 ve “Katılmıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 12.

Türkiye laik midir?

Araştırmada Cumhuriyetin en temel ilkelerinden biri olan laiklik sorusu da katılımcılara yöneltildi. Araştırmaya katılanların yarısından fazlası ‘Türkiye laik bir ülkedir ve bu tartışma konusu yapılamaz’ ifadesine katıldı. Ancak her 5 kişiden birinin bu ifadeye katılmadığı ortaya çıktı. ‘Türkiye laik bir ülkedir’ diyenlerin oranı % 52, ‘Ne katılıyorum ne de katılmıyorum’ diyenlerin oranı yüzde 28, ‘Katılmıyorum’ diyenlerin oranı da yüzde 20 olarak kaydedildi.

Gelişmemiz gereken en önemli konu ne?

‘Türkiye’nin 2. yüzyılında en çok gelişime ihtiyaç duyacağı konular hangileri olacak? ‘ sorusuna katılımcıların yüzde 68’i ‘ekonominin iyileştirilmesi’ cevabını verdi.

Türkiye’nin karşılaştığı en önemli tehdit ne?

Araştırmada ‘İkinci yüzyılda Türkiye için en büyük tehdit sizce ne olur?’ sorusuna vatandaşların yüzde 32’si ‘ekonominin kötüye gitmesi’ cevabını verirken yüzde 14’ü ise ‘doğal afetler’ cevabını verdi.

Siz Cumhuriyetin 2. yüzyılı hakkında ne düşünüyorsunuz? Buyrun yorumlara…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.