Kısa Zaman İçinde Hayatımızdan Tamamen Çıkacak 7 Şey
İnsanlık her geçen gün gelişimini sürdürüyor. Bu gelişim içinde kimi yeni şeyler hayatımıza dahil olurken kimi şeyler de hayatımızdan sonsuza dek çıkıyor. Çok değil daha 50 yıl kadar önce bilim kurgu kitap ve filmlerinde insanların birbirinden uzakta olduğu halde iletişim kurmalarına olanak veren küçük cihazlardan bahsediliyordu. Tıpkı bunlar gibi hayatımıza giren şeylerin yerine hayatımızdan çıkartacağımız şeyler de olacak. İşte kısa zaman içinde hayatımızdan tamamen çıkacak 7 şey.
#1 Plastikten Yapılan Ürünler
Plastikten yapılan su şişeleri ve poşetlerin ömürleri çok da uzun olmayacağa benziyor. Öyle ki dünyanın pek çok yerinde poşetler artık kullanılmıyor dahi. Üretimi hala pahalı olan bu ürünlerin 20 yıl sonra tamamen hayatımızdan çıkacağı söyleniyor.
#2 Kablolu Ürünler
Çoğu marka tarafından şarj aletleri ve kulaklıklar artık kablosuz şekilde üretiliyor. Yakın zamanda bilgisayarlar için de bu tür kablosuz araçların çıkacağı biliniyor. Kabloların hayatımızdan tahmini çıkma süresi ise 10 yıl.
#3 Kişisel Alanlar
Sosyal alanlar artık hayatımızın her yerinde. Buna internet ile daha çok içli dışlı olmamız ve kamera sistemlerinin yoğunluğu eklenince, tam bir süre zarfı verilemese de kişisel alanlarımızın yok olması hiç uzun sürmeyeceğe benziyor.
#4 Altın Madeni
Her ne kadar şaşırtıcı olsa da gerçek. Pek çok jeolojik araştırma merkezinin raporuna göre dünyamızın altın rezervleri sadece 17 yıl sonra tükenecek. 50 bin ton kalan altın rezervlerimiz her yıl 2 ya da 3 ton çıkartılarak tüketiliyor.
#5 Mağazalar ve Trafik
Son 10 yılda elektronik ticaretin ne türden yol aldığı fazlasıyla ortada. Buna bağlı olarak mağazaların elektronik ortam dışında çok da fazla tutunabilmesi zor görünüyor. Aynı şekilde trafik de öyle. Gerek mağazaların kalmaması gerekse de yapay zekâ sisteminin gelişmesi trafiğin arık bir sorun olmasını engelleyecek gibi görünüyor.
#6 Tarım Alanları
Kısa zamanda hayatımızdan çıkacak şeyler listesinde belki de en korkunç olanı şüphesiz tarım alanlarının yok olması durumu. Eğer şehirler bugünkü hızla büyümeye devam ederse çok yakın bir gelecekte tarım alanlarının çok azı elimizde kalacak.
#7 Antibiyotikler
Kullanıma sunulduğu günden itibaren o kadar çok tercih edildiler ki, artık antibiyotikler fonksiyonlarını kaybetti denilebilir. Pek çok bakterinin antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanması uzmanlarda tarafından kısa süre sonra antibiyotiklerin hayatımızda olmayacağı şeklinde yorumlanıyor. Ancak belirtmek gerekir ki, uzmanların bu yöndeki tavsiyeleri mikroplarla savaşmak yerine onlarla kesinlikle barış içinde yaşamak ve işi kendi antikorlarımıza bırakmaktan yana.
Güncel haberler ve yeni çıkan teknolojilerle kısa vadede hayatımızdan tamamen çıkacak şeyler yazımız bu kadardı. Son olarak, yazıyla ilgili soru ve kendi düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmını kullanarak bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.