Türkiye’de Fazla Bilinmeyen 28 Muhteşem Kamp Alanı

Türkiye’de Fazla Bilinmeyen 28 Muhteşem Kamp Alanı

Türkiye kamp alanları konusunda pek fazla bilinmese de harika yerlerle doludur. Özellikle zaten pek bilinmeyen yerler tercih edilir, çünkü bir çok yere göre daha sakindir. Sizlerin de kesinlikle gidip görmenizi istediğimiz, Türkiye’de çok fazla bilinmeyen kamp alanları listesi hazırladık. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan kamp, bir başka adıyla mesire alanları içeriğimize hemen geçelim.

1. Hatila Vadisi

Hatila vadisi, Artvin sınırları içerisinde yer almaktadır. Vadi boyunca oluşan bazalt sütunları ve farklı kayaç oluşumları ile eşsiz bir topografya sunmaktadır. Hatila Vadisi’nde doğa yürüyüşü yapabilir şahane doğasını izleyerek temiz bir nefes alabilirsiniz. En yüksek cam terası olan Hatila Vadisi Cam Terasa giderek eşsiz fotoğraflar çekebilir manzarayı seyre dalabilirsiniz.

2. Dokuzoluk Kanyonu

Dokuzoluk Kanyonu, Adana Karaisalı ilçesine bağlıdır. Kanyon 9 ayrı oluktan akan sulardan dolayı bu adı almış. Irmak üzerinde bulunan vadideki gölet yaz aylarında dolup, taşmaktadır. Dokuzoluk için saklı cennet diyebiliriz.

3. Aladağlar

Kayseri Niğde ve Adana’daki dağ sıralarından oluşan Aladağ’lar için ideal aylar ise haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır. Bölgede dağcılık, kaya tırmanışı, uzun doğa yürüyüşleri, tur kayağı ve dağ bisikleti gibi doğa sporları gerçekleştirilebilir.

4. Aytap Antik Kenti

Antalya’nın Alanya ilçesinde mavinin, yeşilin ve tarihin mükemmel birleşimi olan Aytap Antik Kenti yüzmek için harika bir koydur. Günümüze kadar korunmuş yapıları bulunan antik kent roma ve Bizans dönemi mimari özelliklerini barındırmaktadır. Antik kentin havası net bir şekilde hissedilir.

5. Gito Yaylası

Rize’nin el değmemiş muhteşem bir yaylasıdır. Gito’dan açık havalarda hem fırtına vadisini hem de Kaçkarların görkemli manzarasını seyretmek mümkün. Şehirden uzaklaşıp temiz bir nefes almak isteyenlerin, endemik bitkilerin çokça bulunduğu, doğal yapısı henüz bozulmamış, doğa aşıklarının mutlaka gitmesi gereken bir yaylalardan biridir.

6. Torkul Gölü

Torkul Gölü, Düzce’nin tabiat harikalarından biridir. Ağaçlar gür olsa da göl kenarı çadır kurmaya müsait genişlikte ve ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Ortasında durgun bir suyu olan Torkul Göleti ve onu sarmalayan gür ve sık çam ormanlarının yansıması ile büyüleyici manzaraya sahiptir. Yolu çakıl taşlı ve biraz da çukurlu. Havası da oldukça serin.

7. Geyik Bayırı

Antalya Konyaaltı ilçesine bağlı Geyik Bayırında hem kamp yapabileceğiniz hem de tırmanış yapabileceğiz bir yerdir.

8. Dalyan Göleti

Dalyan Göleti, kalp şekline benzer. Yüksek miktarda tuz içeren göl, sıcaklık oranlarına göre renk değiştiriyor. Kamp alanında pembe göl ile birlikte masmavi denize girilebilir bir alan mevcuttur.

9. Dede Göl Dağı

Isparta’nın doğusunda Yenişarbademli ilçesi sınırı içerisinde bulunmaktadır. Dedegöl Dağı tüm ihtişamıyla izleyenlere Himalaya Dağları görünümü sunuyor. Yürüyüş, tırmanış yapmak isteyenler için harika bir yerdir.

10. Borabay Gölü

Amasya’nın Taşova ilçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta ve Borabay köyünün batısında olan, doğal bir heyelan gölü olan Borabay gölü hem kamp hem de trekking için ideal bir alandır.

11. Efteni Gölü

Efteni Gölü, kıyısında biten sazlıklarla hoş bir görüntü sunuyor. Gölün çevresi yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için idealdir. Efteni Gölü, arklı kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor. Ahşaptan iskele seyir yeri bulunuyor olması bu bölgede fotoğraf çekmek için uygun bir yer olmuştur.

12. Meke Maar Gölü

Konya’nın Karapınar ilçesinde, sönmüş bir volkan kraterinin gaz patlaması sonucu suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunmaktadır. Hem fotoğrafçılık hem de eşsiz görüntünün zevkini çıkarabileceğiniz bir alandır.

13. Ballı Kayalar

Gebze’de bulunan Ballı Kayalar, tırmanışçılar hem trekkingciler tarafından büyük beğeni toplayan bir yerdir. Vadinin yüksekliği kuzeyden 5 ile 10 metre arasında başlayıp, güneyde vadinin yüksekliği 80-100 metre arasına kadar çıkıyor.

14. Valla Kanyonu

Kastamonu’da yer alan Valla Kanyonu doğanın renklerini seyretmenin yeridir. Tehlikeli bölgelerinin mevcut olması ender olmasını sağlamıştır.

15. Yer Köprü Kanyonu

Adana merkez ilçesinden Karaisalı’ya bağlı olan Yer Köprü Kanyonu; şırıl şırıl akan şelaleleri, yeşil bitki örtüsü yazın sıcaklıktan bunalanlar için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Toros Dağları’ndan gelen buz gibi sularında yazın serinlerken şahane manzaranın tadını çıkarabilmenize olanak sağlar.

16. Çamlıyayla

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Namrun adı altında beldede bulunan Çamlıyayla aynı zamanda iyi bir tırmanış – dağcılık alanı olan Medetsiz Tepe’ye de çok yakındır. Torosların gizlediği kayıp bir kenti anımsatmaktadır. Doğanın bütünleşmiş güzelliği eşliğinde kampınızı yapabileceğiniz bir alandır.

17. Sarı Yayla Barajı

Köy ile aynı adı taşıyan Sarı Yayla Barajı Kuru Göl Kanyonu’na 2 km mesafede bulunuyor. Baraj suları ile oluşan gölet alan yeşil doygun renkteki gür ve sık çam ormanları ile bir uyum vardır. Yürüyüş ve kamp aktiviteleri için uygundur.

18. Yanışlı Mağarası

Mersin’in Yanışlı köyünde bulunan Yanışlı mağarasını gördüğünüzde Türkiye de böyle yerler de varmış diyebileceğiniz bir mağara sahili vardır. Eşsiz güzelliğe sahip olan mağara sahili fotoğraf albümünüz için çeşitlilik sağlayacaktır.

19. Eğriova Göleti

Karabük’ün Yenice ilçesinde bulunan Eğriova Göleti, Keltepe mevkiinde yer alan suni bir gölettir. Yenice ormanlarında kamp, yürüyüş, bisiklet turu, fotoğrafçılık, at binme gibi aktivitelerde yapılabilir

20. Sahara Yaylası

Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan Sahara yaylası, birçok güzelliği bünyesinde barındırıyor. Ladin ve köknar ormanlarıyla etrafı çevrili olan yayla doğa yürüyüşü için elverişli bir yerdir.

21. Kerpe Kartal Kayalıkları

Kocaeli’nin Karadeniz sahilindeki Kandıra ilçesinin tatil beldelerinden Kerpe’nin kıyı şeridinde bulunan ve “Kartal Kayaları” olarak adlandırılan falez oluşumları güzel bir görüntüye sahiptir.  Bu kayalıklar gibi Kerpe ’de birçok koy bulunmaktadır.

22. Narlıgöl

Narlıgöl Niğde merkeze bağlı Narköy’de bulunmaktadır. Göl aslında Acıgöl olarak anılıyor ancak köyün ismine uygun olarak Narlıgöl diyenler de var. Sazlık alanlara ve içinde balıklara da ev sahipliği yapıyor.

23. Yıldız Koyu

Gökçeada’nın en temiz ve en güzel koylarından biridir. Mayıs ve Ekim sezonunda denize sıfır olan kamp alanı, çadırla konaklamak için harika bir tercih olabilir.

24. Çamlı Pınar Göleti

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde Dipsiz Köyünde bulunan Çamlı Pınar Göleti tam bir doğa harikasıdır. Çam ormanlarının çevrelediği gölet, yürüyüş, balıkçılık, fotoğraf ve kamp alanı olarak değerlendirilmek için uygun bir yerdir.

25. Ödemiş Bozdağ

İzmir’de kışın karlar altında, soğuk havada ormanda kamp yapmak için tam yeridir. Yazın ise İzmir’in bunaltıcı havasından kurtulup orman havasını içine çekmek isteyenlere birebir.

26. Çaylak Şelalesi

Balıkesir’in Susurluk ilçesine yaklaşık 5 km mesafede bulunan Çaylak Şelalesi, yemyeşil bir vadi içerisinde, ağaçların arasında kalan, keyif veren yerlerden biridir. Doğada keyifli bir vakit geçirebileceğiniz şelale ve çevresi fotoğraf severler için de güzel manzaralara sahiptir.

27. Akaleos

Balıkesir’in Kaz Dağları’nda Zeytinli Köyü’ne yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan Akaleos kamp alanı, sakin ve huzur veren bir yerdir. Tabiat ile çevrili olan kamp alanında gözünüzün alabildiğine yeşil bir görsel sunmaktadır.

28. Maçahel Vadisi

Artvin’in Gürcistan sınırına en yakın noktası konumunda olan Maçahel Vadisi zengin ağaç örtüsü ve göz alabildiğine uzanan yeşil doğasıyla bol oksijenli ortamıyla da ön plana çıkmaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.