Toptancılık Yapmak İsteyenler İçin En Karlı 16 Ürün Grubu Fikirleri
Toptancılık yapmak: Toptancı firmaları, çoğu zaman başlangıç aşamasında parlak bir fikir kıvılcımının ateşe dönüşmesiyle büyümüştür. Toptancılık sektöründe büyümek ve gelişerek marka haline dönüşmenin zemini tamamen girişime başlanan ürün grubuyla ilintilidir.
Toptancılığı yapılacak olan ürünün ya da ürün gruplarının doğru tercih edilmesi riski faktörünü minimalize ettiği gibi aynı zamanda süregelen bir sektörüne giriş yaparak sürdürülebilir bir yatırım olanağı vadeder. Bu kapsamda son dönemde öne çıkan toptancı firmaları; gıda, iç giyim, kozmetik, organik ürün, elektronik eşya ve ambalaj sektörlerinde faaliyet gösterdiğini söylemek mümkündür.
Tüm bu alternatifler içerisinde inovatif anlamda geliştirilebilir fikirler ise daima başarılı olmaya adaydır. İşte toptancılığını yapmak isteyenler için ürün fikirleri…
1. Dondurulmuş Gıda Toptancılığı
Özellikle restoran ve kafe gibi gıda sektörünün başat aktörleri büyük oranda günlük dondurulmuş gıdaya ihtiyaç duyar. Genellikle gıda stok yapabilme imkanları konusunda oldukça dar alanlara sahip olan bu tarz işletmelere günlük dondurulmuş gıda hizmeti sağlamak, sonu gelmeyen bir sektöre doğrudan adım atmak anlamına gelecektir.
2. Kuruyemiş Sektörü
Yüksek kâr getirisine sahip olan kuruyemiş sektörü, toptancılığa adım atmak isteyenler için benzersiz bir alternatiftir. Taze olmasına daima dikkat edilen kuruyemişlerin sirkülasyon içerisine girmesi ve toplumda daima kuruyemişe yönelik talebin bulunuyor olması sektörün güçlü yanları arasındadır.
3. Yumurta Toptancılığı
Kâr getirisi çok yüksek olmasa da yumurta toptancılığı yapmak, sürdürülebilir bir ticaret geliştirmek için sıra dışı bir fikirdir. Üretimin asla aksamadığı bu sektör aynı zamanda yumurta kullanımının geniş bir alana yayılmış olması nedeniyle önemli ölçüde arz-talep dengesi kurmaktadır. Buna karşın yumurta toptancılığının dezavantajlı olduğu durumun bazı şartlar altında yeterli düzeyde talebin bulunmuyor olması olarak değerlendirmek olasıdır. Söz konusu problemin aşılması için güçlü bir depolama ağı kurmak yeterli olacaktır.
4. Meyve ve Sebze Toptancılığı
Toptancı firmaları, her ne kadar kurumsal bir ağa sahip olarak büyük oranda modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik inovatif fikirleri kapsıyor olsa da geleneksel ticaretin vazgeçilmezi olan meyve ve sebze toptancılığı sınırsız bir girişim olanağı vadetmektedir. Toptancılığa giriş yapmak isteyenlerin alıcı ve satıcılar arasında köprü kurmak için en makul seçeneklerden birinin meyve ve sebze toptancılığı olduğunu bilmesi gerekir.
5. Organik Ürün Toptancılığı
Son dönemde oldukça büyük ilgi gören organik ürün toptancılığı yine satıcı ile alıcı arasında dengeli bir ilişki kurmak üzerine dizayn edilmiş toptancılık modelidir. Günlük ihtiyaçlarına karşılanmasına yönelik olan bu ticaret modelinin kâr marjı yüksektir.
6. Kozmetik Ürünler
Kâr marjı yüksek ürün grupları arasında kozmetik ürünleri de yer almaktadır. Doğru bir marka tercihiyle yapılan anlaşma sonrasında kozmetik ürün toptancılığına giriş yaparak yüksek getirili bir ticari yaşama adapte olmak olanaklıdır.
7. Ambalaj Ürünü Toptancılığı
Ambalaj ürünleri toptancılığı, küçük ölçekli toptancı firmaları arasında en ön plana çıkan gruptur. Hemen her sektörler bağlantısı olabilen bu tarz bir ticari model güçlü ve dengeli bir ağla sıra dışı kâr elde edilmesini sağlayabilir.
8. Elektronik Eşya
Toptancılık yapmak isteyenler için ürün grupları arasında elektronik eşyalar her dönem ilgi çekicidir. Bu tarz bir toptancılık modeli için en çok dikkat edilmesi gereken durum değişim ve iade sorunlarının aşılmasıdır.
9. Plastik Eşya Sektörü
Plastik eşya sektörü her ne kadar getiri bakımından yüksek kâr vadediyor olsa da plastik eşyaların görece kaba ürünler olması zorlayıcı bir etkendir. Sektörün toptancılığını yapmadan güçlü bir depolama ağı inşa edilmelidir.
10. İç Giyim
Toptancılar giyim sektöründe büyük oranda faaliyet gösteriyor olmasının yanı sıra giyim sektörünün neredeyse %100’e varan ve bazı durumlarda geçen kâr marjları, bu sektörün her dönem başat bir yapıya sahip olarak pek çok girişimci tarafından tercih edilmesini sağlamıştır. Özellikle iç giyim başarılı bir yatırım olmaya adaydır.
11. Ayakkabı
Ayakkabı toptancılığı yapmak yine küçük işletmelerle kuvvetli bir iletişim bağı kurulmasını gerektirir. Yüksek kâr marjlarının yanı sıra bu sektörde alıcının neredeyse hiç tükenmeyeceğini söylemek ve dolayısıyla yatırımın çok az risk içerdiğini belirtilmek mümkündür.
12. Hobi Malzemeleri Toptancılığı
Yine son dönemde en çok tercih edilen ürün grupları arasında yer alan hobi malzemeleri, toptancılığını yapmak isteyenlere ürün grubu tavsiyeleri kapsamında önemli düzeyde ön plana çıkmaktadır. Sektörün kâr marjı yüksek ve sirkülasyonu ise orta ölçeklidir.
13. Kitap
Kitap toptancılığı yine son derece kuvvetli bir zemin üzerine inşa edilmiş toptancılık modelidir. Fakat bu sektörüne giriş yapacak olanların dikkat davranması ve tüm olası durumları değerlendirerek öngörülerde bulunması tavsiye edilir.
14. Oyuncak
Oyuncaklar toptancılık yapmak isteyenlere ürün grubu tavsiyeleri arasına girmeye aday olsa da sektör içerisinde bulunan bazı temel problemler nedeniyle çoğunlukla tercih edilmez. Yine de ürün grubunun yüksek kâr marjı sunduğu belirtilmelidir.
15. Dış Giyim
Belirtilmiş olduğu gibi günümüzde toptancılar giyim sektöründe ciddi bir faaliyet içerisindedir. Özellikle dış giyim ürünleri arz-talep ilişkisini en efektif şekilde yönetmeye uygunluk taşıdığı gibi aynı zamanda yüksek kâr marjı ile dikkat çeker.
16. Çorap Toptancılığı
Çok az tercih ediliyor olsa da çorap toptancıları giyim sektöründe oldukça büyük bir yere sahiptir. Doğru müşteri ilişkilerinin tahsis edilmesiyle birlikte çorap toptancılığı, toptancılık atılımı gerçekleştirmek isteyenler için yüksek kâr oranları ve yoğun talep nedeniyle oldukça kreatif bir seçenek olacaktır.