Sosyal Medya Alanında Yapılabilecek 10 Farklı İş Fikri

Sosyal Medya Alanında Yapılabilecek 10 Farklı İş Fikri

Hepimizin farkında olduğu gibi artık sosyal medya hayatımızın ortasında yer alıyor. Hal böyle olunca sosyal medyada yer almak isteyen markalar, şirketler de buna uygun çalışmalar yürütmeye çalışmaktadırlar. Bu nedenle günden güne sosyal medyayı daha etkili kullanmak adına iş alanları da artıyor.

1. Sosyal Medya Uzmanı: Bu işi yapan kişi bir konu, ürün ya da kanal için sosyal medya platformlarının yönetiminden sorumludur. Belirli araç ve yöntemlerle sosyal medyayı sürekli takip ederek son trendlerden haberdar olmak durumundadır. Marka veya isim iş birliğini arttırmak için farklı stratejiler planlayıp uygulamaları da gerekmektedir.

2. Sosyal Medya Strateji Uzmanı: Şirketin hedeflerine uygun sosyal medya planlamaları yapar. Yıl içinde hangi içeriklerin hangi platformlarda yer alırsa marka için daha faydalı olacağını araştırır. Markanın sosyal medyada görünürlüğünü ve firmaya katacağı prestiji ve maddi getiriyi maksimize etmek hedeflenmektedir.

3. Sosyal Medya Etkinlik Uzmanı: Markanın hedeflediği amaçlar doğrultusunda hem fiziken hem de sosyal medyada gerçekleştirilen online etkinliklerden sorumludurlar. Etkinlik konseptlerine göre farklı markalarla, ünlü isimlerle veya uzmanlarla iş birliği kurarlar.

4. Medya Yöneticisi: Sosyal medyanın video ve görsel içerik kısmından sorumludur. Video ve yayıncılık platformlarını yönetmek de iş kapsamları içerisindedir.

5. Blogger: Kişisel kullanımla sınırlı olan blogların ardında iş kolu haline gelen bloglar sosyal medyanın önemli bir mecrasını temsil etmektedir. Bu iş kolunda bloggerlar bir markanın ürünlerine özel içerikler üreterek markanın görünürlüğüne büyük ölçüde katkıda bulunmaktadırlar.

6. Marka Temsilcisi: Ürün kategorilerine göre uzmanlaşan marka temsilcileri Facebook, Twitter, blog ya da forum gibi mecralarda markanın temsil süreçlerini yönetmekten sorumludur. Marka temsilcisi sosyal medya uzmanlarıyla iş birliği çalışmaktadırlar.

7. Kitle Yöneticisi: Daha çok yurt dışında tercih edilen ve büyük firmalarda yer alan kitle yöneticileri markanın süreçlerini sosyal medyadaki takipçilerin arasından izler. Müşterilerin nabzı, hazırlanan anket, araştırma gibi farklı araçlarla ölçülerek gerekli olan yenilikler belirlenir.

8. İçerik Strateji Uzmanı: İçerik stratejisinde hedef içeriğin üzerine uygun olması ve  ürüne katkı sağlamasıdır. Bunun için içerik uzmanı popüler trendleri takip eder, içeriğin nasıl geliştirilebileceğini araştırır ve ürünün satış hacminin arttırılması için içerik pazarlaması stratejileri geliştirir.

9. İçerik Yöneticisi: Ürün, konu, kanal ve kitleye uygun içeriği oluşturan kişidir. İçerik yöneticisi kitleye uygun etkili metinler üretmekle yükümlüdür.

10. Sosyal Medya Pazarlamacısı: Sosyal medya uzmanları ya da sosyal medyada markasını temsilen kimseler, vermek istedikleri mesajlarının video, ses, metin, fotoğraf gibi farklı araçlarla yayılmasını sağlamaktadır. Sosyal medya pazarlamacıları da bu doğrultuda farklı stratejiler geliştirmekten sorumludurlar.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.