Sitenizi Organik Trafiğe Boğacak 10 SEO Taktiği
SEO, web içeriğinin Google, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için kullanılan yöntemler veya stratejiler için hayati önem taşıyor. SERP’ler üzerindeki yükseliş sitenizi trafiğe boğacak bir etkendir. Ayrıca, sadece Google gibi arama motorlarında yükselişiniz sitenize otoriter kazandırır ve dolayısıyla PageRank değerleriniz tavan yapar.
Web sitesi hit arttırma SERP sonuçları için bitmeyen bir yarıştır. Şuan herkesin bu SEO kriterlerini veya kurallarını dikkate alarak içerik girmesi gerekiyor, bunun nedeni Google gitgide çemberi daraltıyor. Artık çok fazla web sitesi olduğu için böyle olmak zorunda aslına bakarsanız.
Bir çok marka ve blog web sitelerine organik hit kazanmak için bu kurala on binlerce lira harcamalar yapıyor. WordPress SEO için milyonlarca bütçe ayırıp buna yatırım yapan şirketler olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu işi yapmak için artık tüm odağınızı buna yönlendirmelisiniz.
Bu derinlemesine web sitesi hit arttırma rehberinde web sitenizi trafiğe boğacak WordPress SEO taktiklerinden bahsedeceğiz. Bu taktikler Google kriterlerine göre yazılmıştır ve geri dönüşü arttırmak için en etkili yollardan oluşmaktadır. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan web sitesi hit arttırma içeriğimize direk geçelim.
1. Anahtar Odak Kelimeleri Kullanın
Abartmamak kaydı ile içeriğinizin ne anlama geldiğini Google botlarına açıkça ifade etmeniz gerekiyor ve bunun için de kesinlikle odak anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Örneğin, kişisel bakım hakkında bir içerik hazırlıyorsanız kelime sayısı ile orantılı bir şekilde kişisel bakım kelimesini kullanmanız gerekiyor. Bu en az 2 ile sınırlıdır, altına inmemek size bir şey kaybettirmez.
Ayrıca, çok fazla odak anahtar kelime kullanırsanız tutarsız bir yazı olacak algılanacaktır. Google ise daha tutarlı, daha ne istediğini bilen rol modellerine her zaman üst sıralarda yer verir. Dolayısıyla odak anahtar kelimenizi 2’nin üzerine çıkartmadan bunları en az 2’şer kez kullanmalısınız ama yine de dediğimiz gibi kelime sayısıyla orantılı bir şekilde.
2. Uygun Başlık Etiketleri Kullanın
Google tarayıcısı (bot), sitenizin içeriğinin alaka düzeyini belirlemek için H1, H2, H3 vb. HTML başlık etiketlerini kontrol eder. Genellikle en iyi uygulama, yazı veya sayfa başına tek bir H1 etiketine ve ardından bunun altında birden fazla H2 ve H3 etiketine sahip olmak içeriğinizdeki tutarlığınızı vurgulayan bir başka faktördür.
İçeriğinizde kullanacağınız odak anahtar kelimeleri başlıkta kullanmanız hayati önem taşıyor diyebilirim. Bu güne kadar aradığınız şeyleri bulmak istediğiniz zamanları düşünün, her zaman başlıkta yer alan arama terimleri dikkatinizi çekmiştir öyle değil mi? Google’da bunun farkında ve oldukça özen gösterdiği bir konudur.
3. Kelime Sayısına Dikkat Edin
Arama motorlarının bir diğer en çok dikkat ettiği şeyde kelime sayısıdır. Yazılarınızda veya içerikleriniz de kelime sayısı arttıkça alacağınız trafikte aynı şekilde artar. Örneğin Google da eski içerik veya yeni içerik farketmeksizin 2000 kelime uzunluğundaki yazıların daha az karaktere sahip yazılardan çok daha üst sıralarda çıktığı kanıtlanmıştır.
Dolayısıyla içeriklerinizi parça parça yazıp, farklı başlıklar atıp yayınlamanızın hiç bir özelliği yoktur. Eğer bir içerik konusunda yazı hazırlıyorsanız o içeriğe benzer diğer başlıklara da içeriğinizde yer verebilirsiniz. Nasıl mı? Örneğin, WordPress tema önerileri hakkında bir yazı hazırlıyorsanız WordPress tema nedir? gibi farklı başlıklar kullanabilirsiniz.
4. Kısa URL ve Başlıklar Kullanın
Google, temiz, düzenli ve yapılandırılmış siteleri sever. Bu, kısa URL’lerin kullanılmasını da içeriyor. Ayrıca, kısa URL’ler SERP’lerde tıklama oranınızı arttırabilen önemli faktörlerdir. Kısa URL’leri etiketlerlerden seçerek içeriğinize uygulayabilirsiniz. Mesela, WordPress eklenti önerileri ile ilgili bir içerik yazıyorsanız bunun kalıcı bağlantısını “wordpress-eklenti-önerileri” şeklinde uygulamak zarar vermez.
Tam aksine SERP’lerde okuma rahatlığı açısından daha çok tıklanırsınız ve Google’da bu davranışınızı tabiri caizse takdir etmek için sizi Google’da üst sıralara çıkarır. Google diyorum ancak diğer arama motorları için de durum çok farklı değil. Bu listemizdeki tüm unsurları, tüm arama motorları için rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
5. Dahili Bağlantılar Oluşturun
Web sitesi içeriklerinizi dahili bağlantılar ile hem zenginleştirip hemde sayfalar arası gezintinizi arttırabilirsiniz. Bu kadarla da sınırlı değil, Google site içerisindeki gezintiye oldukça önem verir ve dahili bağlantılar kullanmak mevzu bahis site içerisindeki gezintiyi arttıran en önemli faktördür. Google’ın bunu dikkate alma nedeni ise sitenizde ki içeriğinizi zenginleştiriyor olmanızdır.
Normal şartlarda çok fazla içeriğiniz yoksa dahili bağlantılar oluşturmak zor olabilir, ben bu konuda uyguladığım kendi yöntemim den bahsedeyim. Hazırladığım içerikle alakalı halihazırda yayınladığım bir yazı yoksa kategorilere bağlantılar oluştururum ve hem gezintiyi hemde dahili bağlantı oluşturma adımını böylelikle aradan çıkartırım.
6. Yüksek Otoriteli Dış Bağlantılar Oluşturma
Tıpkı dahili bağlantılar eklemek gibi, yüksek alan adı otoritesi sitelerine de bazı harici bağlantılar eklemeniz gerekiyor. Bu, Google’ın sitenizle alakalı yüksek kaliteli içeriğe sahip olduğunuzu Google’a bildirerek WordPress arama motoru optimizasyonu konusunda size katkı sağlar ve web sitenizin hiti artar.
Kaliteli backlink alabileceğiniz web siteleri arıyorsanız, Medium, Twitter, Facebook ve benzeri siteleri gözden geçirmelisiniz. Bunlar size yüksek otoriteli geri bağlantılar sağlayacaktır ve Google gibi arama motorları içeriklerinizin kaliteli olduğu sinyalini alacaktır. Bu işlemlere kısaca Growth Hacking yapmak diyebiliriz.
7. Sitenizin Arama Motorlarında İndexlendiğini Takip Edin
Web sitelerinizin arama motorları tarafından sorunsuz veya hatasız bir şekilde index aldığını takip etmeniz hayati önem taşıyor. Bunun nedeni zaman zaman Google Search Console gibi arama motoruna kayıt sitelerinde aksilikler yaşanabiliyor. Bu sadece Search Console kaynaklı değil sunucu kaynaklı da yaşanabilen bir durumdur.
Ayrıca, eğer web sitenizi hala arama motorlarına kayıt etmediyseniz, bütün arama motorlarına eite ekleme içeriğimize giderek tüm arama motorlarına sitenizi ekleyebilirsiniz. Sitenize ekleyeceğiniz doğrulama kodları ile bu işlem oldukça kısa zaman almaktadır. Bir sorun yaşarsanız konumuza yorum atarak destek alabilirsiniz.
8. WordPress Mobil Optimizasyon Yapma
WordPress altyapısı her ne kadar çok kullanılan bir platform olsa da bazı kusurları yok değil. Mesela mobil hızı oldukça yavaştır PHP scriptlere göre bunu eklentilerle optimize etmek hayati önem taşıyan bir başka SEO taktiğidir. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız WordPress mobil optimizasyon başlıklı içeriğimize giderek öğrenebilirsiniz.
Google son zamanlarda hıza oldukça önem veriyor, 1,5 saniyenin üzerinde açılan web siteleri zamanla geri plana atılmaya başlanacaktır. Bu tarz Google girişimlerinden nasibinizi almamak için web sitenizi / wordpress sitenizi mobil optimize etmeniz çok önemli.
9. Ping Sitelerinden Faydalanma
Google ping siteleri nedir? Bu konuda eğer bir fikriniz yoksa yandaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz, ancak kısaca bahsedecek olursak ping siteleri web sitenizde bir değişiklik yaptığınızda veya yeni bir içerik yayınladığınızda arama motorlarına uyarılar gönderir ve içeriğinizin bir an önce indexlenmesini sağlar.
Dolayısı ile içeriğiniz çok daha kısa sürede arama motorlarındaki yerini alır buda daha hızlı geri dönüşler almanız demektir. Peki bunun trafiğe faydası ne diyecek olursanız, Google botları web sitenizi daha fazla ziyaret eder ve tüm yaptığınız değişiklikler anında SERP’ler de listelenir.
10. SSL Sertifikası Kullanın
SSL sertifikası kullanan web sitelerinin Google tarafından daha güvenli bilinmesi, web sitesi trafik arttırmak için önemli bir unsurdur. Bunun nedeni, Google SSL sertifikası olmayan web sitelerine giriş yapmadan önce güvenli değil ibaresi ekliyor bu hem otorite hemde trafik anlamında kuşkusuz etkili yöntemlerden biri.
Ayrıca, eskiden bir SSL sertifikası almak istediğinizde ödeme yapmanız yani bir bütçe ayırmanız gerekiyordu ama artık ücretsiz SSL sertifikası almak oldukça kolay. Hatta hosting almak istediğinizde ücretsiz olarak SSL sertifikası almanızı sağlayan paketler dahi var.
Web sitesi trafiği arttırma konulu içeriğimiz de web sitenizin trafiğini artıra bileceğiniz 10 taktikten bahsettik. Umarım WordPress web sitenizi trafiğe boğacak bu 10 SEO taktiği işinize yaramıştır. Daha fazla SEO konulu içeriğe ulaşmak isterseniz yandaki bağlantıya tıklayarak kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.