İsrail, Özgürlük Filosu’ndaki 3 Milletvekilini Zorla Aldı
İsrail’in Özgürlük Filosu operasyonu sonucu 3 milletvekili gözaltına alındı; gelişmeler, nedenler ve sonuçlar konusunda ayrıntılı ve tarafsız bir analiz sunuyor.
Gazze izolasyonunu kırmaya yönelik Özgürlük Filosu kapsamında yer alan Saadet Partisi milletvekilleri Necmettin Çalışkan ile Mehmet Atmaca ile Gelecek Partisi milletvekili Sema Silkin Ün, İsrail tarafından zorla alıkonuldu. İletişimin tamamen kesildiği ve bilgi alınamadığı bilgisi gelmektedir.
İsrail’in insani yardım amaçlı yürütülen filo operasyonlarına devam ettiği ve Sumud Filosu’ndan sonra bu kez Özgürlük Filosu’na müdahale edildiği aktarılmaktadır. Filodaki teknelerden çıkartılan aktivistlere ve teknelere yönelik uygulanan baskının, hukuki zeminden bağımsız şekilde sürdüğü ifade edilmektedir.
Olası alıkonulan vekiller arasında bulunan Necmettin Çalışkan ve Mehmet Atmaca ile Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün’ün iletişiminin kesildiği ve bilgi akışının kesintiye uğradığı bildirilmektedir. Milletvekili Sema Silkin Ün’e ait Twitter paylaşımında şu ifadeler yer almaktadır: “Üç milletvekilimiz uluslararası sularda İsrail tarafından zorla alıkonulmuştur. Şu anda kendileriyle herhangi bir iletişim kurulamamaktadır. Can güvenlikleri ve sağlık durumları konusunda ciddi endişe duyuyoruz.”