Gürsel Tekin CHP İl Binasına Polis Eşliğinde Girdi
Gürsel Tekin’in CHP il binasına polis eşliğinde girişini ayrıntılı ve tarafsız bir üslupla ele alan haber özeti; olayın bağlamı ve etkileri incelendi.

Polisin kordonu eşliğinde Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Binası önüne geldi ve binaya girdı. İl binası önünde oluşan gerginlik sırasında biber gazı kullanıldı; Tekin ise sakinleşmesini sağlayan bir tavırla, “Öfkemiz yok evimize giriyoruz” dedi.
Binaya adım attığı anlarda il binası bahçesinde gerilim yükseldi. Kamera karşısında Tekin, sessizliğinin aksine sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hukuksuzluğu çözmeye geldik. Olayın tarafı biz değiliz. Bu duruma gelinmesini istemedik. Kayyum kelimesi itici olduğu için bana öyle diyorlar. Ben arkadaşlarımızla oturup çay, kahve içmek istiyorum. Önce kalpleri tamir edeceğiz.” Tekin ayrıca Özgür Özel ile olan ilişkisini vurgulayarak, “Özgür Özel benim genel başkanımdır, eski mesai arkadaşımdır. Beni de çok iyi tanır. Temasımız olacaktır.” şeklinde konuştu.