Gazze İçin Şarm El-Şeyh Zirvesi İmzalandı

Gazze için Şarm El-Şeyh zirvesinin imzalandığını duyuran kapsamlı, net ve ayrıntılı bir özet; barış sürecine dair kilit anlaşma ve etkileri vurgulanıyor.

Şarm el-Şeyh’te düzenlenen zirvede, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması yönünde umutlar tazelendi. Katılımcılar, görkemli bir aile fotoğrafı çektirdikten sonra barış sürecine dair niyet belgesini imzaladı. ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan’ı övücü sözlerle yüceltirken, liderler arası diyalog süreci için önemli bir adım atıldı.

Gazze İçin Şarm El-Şeyh Zirvesi İmzalandı

Gazze’de yaşanan ağır insani tablo nedeniyle sular duruldu; zirve sonrasında yapılan açıklamalarda, barış için atılan imzaların, taraflar arasında güvenin yeniden inşa edilmesi adına kritik bir dönemeç olduğuna dikkat çekildi. Zirveye katılan isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yer aldı.

Gazze İçin Şarm El-Şeyh Zirvesi İmzalandı

Gazze Barış Anlaşması, ABD, Katar, Mısır ve Türkiye’nin üst düzey temsilcileri tarafından imzalandı. Zirvenin en vurucu anlarından biri, Trump’ın Erdoğan’a yönelik övgü dolu sözleri oldu: “Erdoğan dünyanın en güçlü ordularından birine sahip. Göründüğünden çok daha güçlüyüz. Zorlukları aştı, fakat itibarına zarar gelmesini istemiyor. O çok kararlı bir lider ve dostum. Gerektiğinde yanındayım.” İfadeleriyle karşılık buldu.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu: marketing on etsy - akıllı saatler - dedicated server - yerden ısıtma - ezan vakitleri - lol script - full hd film izle - full hd film izle - film izle