Antalya Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı: Böcek Soruşturması

Antalya Emniyet Müdürü’nün gözaltı kararı ve böcek soruşturmasıyla ilgili detaylı haber özeti: olayın gelişimi, iddialar ve soruşturmanın kapsamı

Antalya Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı: Böcek Soruşturması

Antalya Emniyet Müdürlüğü bugün bir açıklama yayımladı. Bu açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İlker Arslan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştır. Ardından kısa süre içinde Arslan’ın gözaltına alındığı bilgisi geldi.

Antalya Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı: Böcek Soruşturması

Gözaltı nedeni ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına paralel gelişmeler yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının sonucunda Başsavcılık’ın talimatıyla Genel Müdürlük görevi geçici olarak durdurulan 1. Sınıf Emniyet Müdürü İlker Arslan hakkında gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Gözaltı süreci ve soruşturmanın genişlemesi: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz 2025’te rüşvet almak suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, 6 Temmuz’da İçişleri Bakanlığı onayıyla görevden uzaklaştırılması sonrası soruşturma kapsamı genişletilmiştir. Yapılan incelemelerde, iş insanı ile belediye iştiraklerinden ihale alan E.T. isimli kişinin ifadelerinde Arslan’ın adı geçmiştir.

Antalya Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı: Böcek Soruşturması

Suçlamalar ve iddia edilen bağlantılar arasında rüşvet almaya aracılık etmek, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinme yer alıyor. İfadelerde, İlker Arslan’ın Fazlı Ateş üzerinden rüşvet ve çıkar ilişkilerine girdiği iddia edildi. Ateş’in Arslan’a veya ailesine para aktardığına dair bulgular ortaya çıkarken, Arslan’ın eşinin geçmişte Ateş’e ait şirkette SGK kaydı bulunduğu ve maaş adı altında ödeme aldığı belirtilmektedir.

Gözaltı kararları ve soruşturmanın seyrine ilişkin güncel durum: İncelemeler sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nun görevden uzaklaştırdığı Arslan’ın şu anda Ankara’da bulunduğu tespit edilmiştir. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan hakkında “rüşvet almaya aracılık etmek, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinme” suçlamalarıyla gözaltı talimatı vermiştir. Ayrıca Başsavcılık, Fazlı Ateş’in de rüşvete aracılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından gözaltına alınmasına karar vermiştir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu: marketing on etsy - akıllı saatler - dedicated server - yerden ısıtma - ezan vakitleri - lol script - full hd film izle