Uzmanlardan Seçim İddiası: Kredi Hamlesi, Rezerv Artışı, Para Girişi Erken Seçim Habercisi mi?
Türkiye için seçim vakti yaklaşırken, Rusya ile görüşmeler, anlaşmalar, Malzeya’dan 30 yıl sonra gelen Kral, BAE sonunun hisse alımları, FTSE’de …

Türkiye için seçim vakti yaklaşırken, Rusya ile görüşmeler, anlaşmalar, Malzeya’dan 30 yıl sonra gelen Kral, BAE sonunun hisse alımları, FTSE’de değişen endeksler, dipten dönen yabancı payı gibi gündemler para girişi konusunu sıcak tutmaya devam ediyor. Diğer yandan kredi hamleleri erken seçim düşüncesini akıllara sokuyor.
Bugün aklımızdakini okuyan İris Cibre’nin paylaşımı da bu bağlamda dikkat çekerken, farklı uzmanlardan farklı açıklamalar ayrıca değerlendirmelerde de seçim ilk sıradaydı. Son olarak Ankara kulisleri ayrıca Timothy Ash’in değerlendirmeleri çarpıcıydı.
Finansal piyasalar uzmanı İris Cibre’nin geçen hafta da bankaların yükselişinde dikkat çektiği seçim gündemi erkene mi alınıyor?
twitter.com
Normal şartlar altında 2023 yılı Haziran ayında yapılması gereken bir seçim var!

Ancak yükselen enflasyon ayrıca döviz kurlarımız da var. Buna karşılık uzun zamandır dövizdeki yükselsin engellenmesi için harcandığı söylenen ayrıca ekonomi yönetimi tarafınca resmen yalanlanmayan rezervlerdeki azalışın artışa dönmesi de dikkat çekici
Eski Bankası Prof. Dr. Şenol Babuşçu’nun da konut kredisi iddiası yine bir parasal gevşeme hamlesi olarak beklemede yerini aldı.
twitter.com
Cuma gecesi açıklanan kredi hamlesinin de seçime yönelik bir düzenleme olması da gözümüze çarptı.
twitter.com
Borsa’da da coşkuyla karşılanan haber
twitter.com FTSE Russell Gelişmekte Olan Avrupa endekslerinde yer alan çok sayıda Türk şirketinin endekslerinin değişmesi sonrası Akbank, Aksa Enerji, Arçelik, Aselsan, BİM, Coca-Cola İçecek, Gübre Fabrikaları, Sabancı Holding, İskenderun Demirçelik, İş Bankası C, Koza Altın, Petkim, Sasa, Şişe, Garanti Bankası, Tofaş, Tüpraş, THY, Turkcell, Turk Telekom, Vakıfbank ayrıca Yapı Kredi Bankası, listelendiği Orta Ölçekli Şirketler endeksinden Büyük Ölçekli Şirketler endeksine alındı. Hektaş ayrıca Halkbank da Küçük Ölçekli Şirketler listesinden Büyük Ölçekli Şirketler endeksine geçti. Kaynak: Para Medya
Kasım senaryosu için erken gaza basıldığını belirten Erdal Sağlam, büyümenin yavaşlamasının istenmediğini hatırlatıyor.
“Erdoğan’ın tekrardan seçilmek için ekonomi planının olduğu görülüyor. Bankaların kredi faizlerinin politika faizine yakınsamasını sağlamak için yapılan düzenleme ayrıca buna yanaşmazlarsa da tahvil alımlarına zorlanmalarıyla büyüme için mali ayrıca parasal genişlemeye sağlanıyor.”
twitter.com
“Açık olarak güçlü ithalat talebi ayrıca cari açık üzerindeki baskı da Rusya’dan enerji ithalatını finansmanı ile etmek ruble planının uygulanması ayrıca Körfez ile Rusya’dan girişlerle kapatılması planlanıyor.”
twitter.com
“Döviz müdahalesiyle TL ayrıca enflasyonda çıpa görevi görülmesi umuluyor”
twitter.com
“Erdoğan, Türkiye’nin bilançosunu, rezervlerini, Rusya ayrıca Körfez’e oluşacak borçları seçim sonrası için önemsemiyor”
twitter.com
Ayrıca tabi henüz yeni petrol ayrıca doğal gaz haber yok ama altın bulunmasından onun da eli kulağında olduğunu düşünüyoruz
TMSF tarafınca yönetilen Koza Altın AŞ, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nun (KAP) bildiriminde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Kaymaz Mahallesi’ndeki tesislerde 20 bin onsluk altın kaynağı tespit edildiği belirtildi. Şirket cirosuna 2022 tarihinde yaklaşık 500 milyon liralık katkı olacağı da belirtiliyor.
Siz ne dersiniz? Başka neler seçim işareti olacak?