Blog Yazmak: Standart Blog İçeriği Hazırlama Örneği

Blog Yazmak: Standart Blog İçeriği Hazırlama Örneği

Blog yazarı olmak istiyorsanız içerik oluşturmak konusunda bazı standartları bilmeniz gerekmekte. Bunun sebebi artık blog yazılarının gazeteler veya dergilerde yayınlanmıyor olmasından kaynaklı. Artık blog yazıları Google aracılığı ile yayımlanıyor ve  blog yazarı kitlelerine ulaştırılıyor. Dolayısıyla Google’ın kurallarına uymak, kitlenizle gerçek anlamda kontak kurabilmek demek.

Bu içerik örneği ile sizlere standart bir bloge yazısı nasıl yazılır ve blog yazarı nasıl olunur bunlardan bahsedeceğim. Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor bu satır ve bir üstteki satır ortalama 70 kelime içeriyor ve içeriği tanımlayan kısa giriş yazısı olarak biliyor. Eğer bir standart içerik oluşturmak istiyorsanız bu tarz giriş yazıları yazmalısınız.

Bir sonraki aşamada devreye alt başlıklar girecek ve içerik örneğini bu alt başlıklar ile tanımlayacağız. Bilmeniz gereken konuların başında öne çıkarılan görsel, etiket belirleme ve anahtar kelime araştırması konuları da var. Bunların her birini dilerseniz alt başlıklara geçerek tanımlayalım. Zorunlu değil ancak kapsamlı bir kılavuz olması açısından ekleyeceğiz.

İçerik Standartları

Eğer bir blog yazarı olmak istiyorsanız veya blog yazarıysanız çalıştığını markanın politikalarını bilmeli ve o politikalar çerçevesinde içerikler hazırlamalısınız. Haber siteleri, dergi web sitesi, sosyal içerik platformları ve blog siteleri blog yazıları min. 300 kelime olmak zorundadır. Aksi halde Google sizi üst sıralarda listelemeyecektir.

Her satırda ortalama 70 kelime kullanmalısınız, düzenli ve özenli bir içerikblog yazısı yazmak kitlenizi veya Google’ı memnun edecektir. Anahtar kelime kullanımları önemli, bunun sebebi insanlar sizi aramalarda bu şekilde bulabilir. Bir diğer konu ise öne çıkan resimler eğer bir web sitesinde blog yazarıysanız özgün resimler sizi daha otoriter kılacak bir faktördür.

İçerik Oluşturma Örneği

Yukarıda yaptığımız şeyleri kısaca tanımlayalım; Giriş yazısı yazdık, “blog yazısı” anahtar kelimesini defalarca kullandık (ideali 100 kelimede 2 defa kullanmak) ve alt başlıklar girerek bunları kısaca tanımladık veya bir başka değişle açıkladık. Şimdi ki aşamada ise 2. alt başlığımızı belirledik çünkü kapsamlı bir konu. Bu alt başlıkların bir sınırı yok okumayı sevmeyen bir ülke olduğumuzdan genelde 2-3 defa alt başlıklar verilir (duruma göre).

İçerik örneği konusunda bir diğer önemli husus da TDK uyumlu blog yazıları yazmaktır. Eğer sosyal medya hesabınızdaki gibi kısaltmalar veya İngilizce karakterler ile (ı yerine i kullanmak gibi veya ö yerine o) içerik hazırlarsanız içeriğinizde bir çok yazım yanlışı Google botları tarafında keşfedilecek ve içeriğiniz aramalarda listelenmeyecek.

Ki zaten bu tarz durumlarda herhangi bir platform veya site sizi çalıştırmak istemeyecektir. Tabii, bunların dışında noktalama işaretleri de oldukça önemli. Bir diğer konu da alt başlıklara görseller ekleyerek içeriğinizi zenginleştirmek. Blog yazısı içeriği yazma örneğimiz bu şekilde.

Blog Yazıları Hazırlamak

Blog yazarı olmak kolay sayılmaz bunu nedeni bir çok faktöre bağlı kalmanız ve bolca araştırmalar yapmanız gerekiyor. Tabi o uğraştırıcı etiketler, görsel ve ilgi alanınız olmayan bir konu araştırması yapmayı saymazsak. Ancak, blog yazmanın güzel tarafı da yok değil kendi fikirlerinizi özgürce büyük bir kitleyle paylaşıyorsunuz.

Blog yazısı hazırlamak için gündemi takip etmeli, araştırmalar yapmalı ve bunları yukarıdaki içerik oluşturma örneği çerçevesinde blog yazarı olduğunuz markada yazmalı ve yayına almalısınız. Ayrıca kendinizi en az bir kategoride iyi bir şekilde geliştirmelisiniz. Gündem, borsa, sağlık ve moda gibi konular en çok tercih edilen blog yazarları ilgi alanlarından bir kaçıdır.

Kapanış yazısı: Bu kısım içeriğinizin kapanış yazısı olarak geçmektedir. Son bir değerlendirme veya yorum katılarak tabiri caizse kitlenizle vedalaşırsınız ve bu genelde “umarım faydalı olmuştur”, “nasıl olur aklım almıyor”, “gerçekten inanılmaz” tarzı cümleler kullanılarak yapılmaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.