Rize’de Çığ Düşmesi: Mahsur Kalanlar ve Hayvanlar Kurtarıldı
Rize’de çığ düşmesiyle mahsur kalanlar ve hayvanlar için kurtarma operasyonları anlatılıyor; olayın detayları, güvenlik önlemleri ve dinamik kurtarma anlarıyla dolu bir haber analizi.
Yoğun kar yağışının ardından havanın açmasıyla Trovit Yayla yolu üzerinde çığ tehlikesi yeniden gündeme geldi. Dün akşam yaşanan çığ olayında yol kenarında bulunan iki ekipman ve 5 aracın sürücüleri ile yolcular güvenli alanlara tahliye edildi.
Olay yerine sevk edilen AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri, kar kütlesi altından kamyoneti ve içindeki hayvanları başarıyla kurtardı. Çalışmalar, çığ nedeniyle kapanan yolun ulaşıma açılması amacıyla aralıksız sürüyor. Bölgeye 2 iş makinesi ve 5 personel, 9 AFAD görevlisi ve 3 jandarma personelinin yanı sıra Yaylaköy (Elevit) Muhtarı da destek sağladı.
Yetkililer, çığ riskinin devam ettiği konusunda vatandaşları uyarırken, bölgedeki yol açma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Olay yerinden gelen görüntüler ise olayın boyutunu gözler önüne seriyor.