Makyajla Uyumanın Akıl Almaz 10 Zararı

Makyajla Uyumanın Akıl Almaz 10 Zararı

“Güzellik uykusundayım” ifadesi boşa söylenmemiştir. Uyku, cildinizin parlak ve taze kalmasını sağlayarak vücudunuzun kendini yeniden dengelemesini ve yenilemesini sağlar. Ancak makyajınızı silmeden uyumak, bu doğal sürecin gerçekleşmesini engeller. Yüzünüzü temizlemeden uyumak cildiniz üzerinde çok büyük olumsuz etkiler oluşturmaktadır.

Siz uyurken cilt hücreleriniz özenle onarmak ve yenilenmek için çalışır. Ancak makyajdan kaynaklanan bakteriler ve boyalar, mikro sirkülasyonun meydana gelmesini önler. Short Hills Dermatology’deki uzmanlar, kalan makyajın zararlı etkilerini önlemek için iyi bir akşam cilt temizleme rutini önermektedir.

Makyajla Uyumanın Zararları

Makyajla Uyumak

Siz uyurken hücre yenilenme süreci saç köklerinin yağlanmasına ve yağın cildinizin yüzeyine akmasına neden olur. Kalan makyaj yağı hapsederek tıkanmış gözeneklere ve çatlaklara neden olur. Peki makyajla uyumanın cilde olan zararları ve olumsuz etkilerinin tam listesi nedir? Sorusunun cevabını bu yazıyı yukarıya kaydırarak görebilirsiniz…

1. Cildi Kurutmaktadır

Makyaj ile uyumak, kişilerin ciltlerinin nefes almasını engellediği için gece boyunca tıkalı olan gözenekler cildi kurutmakla birlikte bazen de derinizin pul pul dökülmesine yol açmaktadır. Cildi özellikle hassas olan kişilerde bu durum egzama ve tahrişe dönebilmektedir.

2. Gözenekler Tıkanmaktadır

Gece boyu ciltte makyaj atıklarının kalması gözenekleri ciddi şekilde tıkıyor. Bu da cilt problemleri olan sivilce, siyah nokta ve akneler gibi istenmeyen sorunlara yol açıyor. Bazı kişilerde bu durum cilt yapısının bozulup yağlanmasına sebep olabilmektedir.

3. Yenilenmeyi Engellemektedir

Sadece cilt değil aslında tüm insan vücudu uyku durumuna girdiğinde gece boyu kendini yeniler. Ancak nefes alamayan cilt ve gözenekler kendini yenileyememektedir. Dolayısıyla makyaj ile uyuduğunuzda, cilt bazı kişilerde kupkuru yapı oluştururken bazılarında çok yağlı olabilmektedir. Bu durumda sivilce ve akneler oluşabilmektedir.

4. Kirpiklere Zarar Vermektedir

Özellikle de göz makyajı, göz çevresinin ve kirpiklerin nefesine engel olur. Göz çevresi oldukça hassas bir yapıya sahip olduğundan bu kalan makyajlar tahrişe ve kızarıklıklara sebep olabilir. Ayrıca kirpiklerde maskara ile uyumak yeni kirpik çıkmasına engel olur ve kirpik dökülmelerine yol açar.

5. Erken Yaşlanmaya Sebep Olur

Gece boyu makyaj ile tıkalı kalan gözenekler cildinizin elastikiyetini kaybettirir bu durum da sarkma ve çizgilenmeleri oluşturur. Erken yaşta kişilerin daha yaşlı görünmesine sebep olur.

6. Cildi Ağırlaştırmaktadır

Makyaj ile uyumak cildinizi yormakta ve ağırlaştırmaktadır. Makyajla uyuyup uyandığınız günün sabahı kendinizi bakımsız, ağır, kirli ve yağlı hissedersiniz.

7. Dudakları Çatlatmaktadır

Rujun dudaklara hep iyi geldiği düşünülmektedir. Aslında dudakta uzun zaman kalması çatlamalara ve bu durumda çirkin görüntülere sebep olmaktadır.

8. Sivilce, Siyah Nokta ve Akneler Oluşturmaktadır

Makyaj kalıntıları gece uyku esnasında cildinizi yağlandırmakta ve bu durum gözeneklerin tıkanmasından kaynaklı sivilce ve siyah nokta gibi akne oluşumuna sebebiyet vermektedir.

9. Bakteriler Oluşur

Cildiniz makyaj ile uyuduğunuzda gün boyu cildinize yapışan kir ve tozlar ile birleştiğinde birçok bakteri oluşmasını sağlamaktadır. Temizlenmediği taktirde ciddi sorunlar ile karşılaşılabilir.

10. Göz Enfeksiyonu

Uyku esnasında gözünüzü ovmanız gibi durumlarda göze gelebilecek veya akabilecek, özellikle göz makyajınızda kullandığınız maskara ürünleri içindeki kimyasallar ile gözünüze zarar verebilir ve enfeksiyon oluşturabilmektedir.

Basit ve etkili bir gece yıkama rutini, uyumadan önce yüzünüzü temizlemeyi rahatlatıcı ve kolay bir işlem haline getirebilir. Makyajın silinmemesi cildinizde bir bariyer oluşturur ve cilt ürünlerinin emilimini engeller. Umarım makyajla uyumanın zararları konulu içeriğimiz faydalı olmuştur. Daha fazla bu tarz moda ve güzellik içerikleri için ilgili kategorimizi yandaki bağlantı aracılığı ile ziyaret edebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.