Kartalkaya Davasında Ağır Hapis Kararı
Kartalkaya Davasında ağır hapis kararını ayrıntılı bir bakışla ele alıyoruz; olayın gelişimini, hukuk süreçlerini ve olası sonuçları net ve tarafsız bir dille özetliyoruz.
Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili davada mahkeme heyeti, 32 sanık hakkında verilen cezaları açıkladı. Bunlar arasında otel sahipleri, yöneticiler ve belediye yetkilileri bulunuyor.
Ağırlaştırılmış müebbet cezaları şunlara verildi: otel sahibi Halit Ergül, otel sahibi Emine Ergül, otelin sahibi kızı Ceyda Hacıbekiroğlu, otel müdürü Zeki Yılmaz, Gazelle otelin müdürü Ahmet Demir, otel genel müdürü Emir Aras ve Emir Aras’ın eşi Elif Aras. Ayrıca Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener için de aynı ağırlaştırılmış müebbet kararı çıktı.
Diğer sanıklar ise 34 çocuğun ölümüne neden olmaktan 34’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı; kalan 44 ölüm için ise 44’er kez müebbet hapis cezası verildi. Cezalarda herhangi bir indirim uygulanmadığı belirtildi.
Gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, kararların uygulanması ve sürecin ilerleyişiyle ilgili bilgiler ilerleyen günlerde açıklanacak. Detaylar için takipte kalın.
 
				 
			 
 
				 
			 
			 
			 
			 
			