Hayırlı Evlat Ailesinden 8 Cumhuriyet Altını İstendi
Hayırlı Evlat Ailesinden 8 Cumhuriyet Altını talebiyle ilgili tüm ayrıntılar, olayın arka planı ve net sonuçlarıyla okuyucuyu bilgilendirici bir özet.
Kurtalan ilçesinde bir kişi kendisini kayıp göstererek ailesinden sadeleştirilmiş bir fidye talebinde bulundu. Edinilen bilgilere göre İ.E., ailesine haber vermeden evden ayrıldı ve bu durum güvenlik güçlerine bildirildi.
Aile, kayıp ihbarını Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ilettikten sonra olayla ilgili soruşturma ve arama çalışmaları başlandı. Kısa sürede olayla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı: kişinin kendi telefonundan ailesine, oğullarının kendilerinde olduğu ve kurtulması için fidye ödenmesi gerektiğine dair mesajlar gönderildi.
Mesajların tespit edilmesi üzerine kolluk kuvvetleri teknik takip ve gözetim başlattı. Ekipler, olay yerini belirlemek ve ıyı niyetiyle sahte altın temin etmek amacıyla bir kuyumcudan sahte 8 Cumhuriyet altını temin etti ve bunu aileye teslim etmek üzere bölgeye göndermeyi planladı.
Altınları almak için beklenen kişi, Yenidoğan Mahallesi’ndeki metruk bir eve yönlendirildi. Aşağı yukarı bu sırada polis, çevrede güvenlik önlemlerini artırdı. Gösterilen dikkatli plan doğrultusunda, altınları almaya gelen kişi yakalandığında, şüphelinin kayıp olarak aranan İ.E. olduğu tespit edildi.
Emniyetteki ifadesinde borçları nedeniyle böyle bir yol izlediğini itiraf eden şüpheli hakkında suç uydurma ve kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından adli işlem yapıldı. Olayın kamu güvenliğini tehlikeye atabilecek boyutu nedeniyle soruşturma devam ediyor.