Güney Koreli Otomotiv Devi, Sevilen Modelini Türkiye’den Çekiyor
Güney Koreli otomotiv devinin Türkiye’den çekilmesini mercek altına alan, sevilen modelin etkileri, satışlar ve gelecek planlarını ayrıntılı ve akıcı bir dille analiz eden kapsayıcı özet.
Kia, Türkiye pazarında uzun süredir var olan Ceed modelinin satışlarını durdurma kararı aldı. Üretimin Meksika’ya kaydırılmasının ardından ülke içi satışlar da sonlandırıldı ve bu değişiklik, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması dışındaki bölgelerde uygulanan ek %25 gümrük vergilerinin etkisiyle birleşti.
Ceed artık Türkiye’de müşterilere sunulmayacak. Bu çekilmenin ardından Kia, Türkiye pazarında farklı modellerle yoluna devam etmeyi planlıyor ve Seltos gibi daha önce Türkiye’de yer almayan modeller için hazırlıklar yürütüyor. Şimdiden Türkiye’deki gelecekteki stratejisini belirleyen markanın hedefi, makyajlı Sportage ile önümüzdeki hafta başlayacak yeni model atağını desteklemek ve 2026 yılı boyunca çeşitli segmentlerde yeni araçları piyasaya sürmek olarak özetlenebilir.
Türkiye’de satışa sunulacak modellerin zaman çizelgesi şu şekilde paylaşılmıştır: Makyajlı Stonic 2026’nın ilk çeyreğinde, EV2 de ilk çeyrek içinde, EV4 ikinci çeyrekte, EV5 elektrikli SUV ise yıl içinde, PV5 elektrikli ticari araç ise yine yıl içinde hazır hale getirilecek.