Sponsorlu

 


Teknoloji Haberleri 

Geçtiğimiz Günlerde Keşfedilen Shi Cheng Su Altı Şehrinin Büyüleyici Görüntüleri

Asya’nın Atlantis’i olarak bilinen Shi Cheng antik su altı şehri geçtiğimiz günlerde keşfedildi ve tuhaf bir hikayesi var. Antik şehir, 621 yılında Tang Hanedanı döneminde inşa edildiğinde 60 futbol sahası büyüklüğünde olduğuna inanılıyordu. Detaylar …

Geçtiğimiz Günlerde Keşfedilen Shi Cheng Su Altı Şehrinin Büyüleyici Görüntüleri

Asya’nın Atlantis’i olarak bilinen Shi Cheng antik su altı şehri geçtiğimiz günlerde keşfedildi ve tuhaf bir hikayesi var. Antik şehir, 621 yılında Tang Hanedanı döneminde inşa edildiğinde 60 futbol sahası büyüklüğünde olduğuna inanılıyordu. Detaylar için sizi haberimize alalım…

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/news/2502733…

Geçtiğimiz günlerde bir su altı şehri bulundu.

Yıllarca dokunulmamış olmasına rağmen mükemmel durumda bulunan, tamamen su altında kalmış tarihi bir şehir bulundu. Aslan Şehri anlamına gelen Shī Chéng, Asya’nın Atlantis’i olarak adlandırılan, yıllarca gözlerden uzak kalan ve derin sulara terk edilen eski bir su altı harikası.

Bu şehir, terk edildikten ve sulara gömüldükten sonra onlarca yıldır kayıptı.

Uzun süredir ‘Çin’in zaman kapsülü’ olarak adlandırılan gizemli şehir, neredeyse bin 400 yıl öncesine dayanıyor. Bir film seti gibi görünen taş sokaklar, devasa kuleler ve sayısız heykel, tüm ihtişamlarıyla 40 metre derinlikte su altında yer alıyor.

Shī Chéng mucizevi bir şekilde yıkılmadan bugüne kadar gelebilmiş.

Shi Cheng var olmuş en önemli Çin şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Evler, tapınaklar ve döşeli yollar, su altındaki yerleri nedeniyle neredeyse kusursuz bir şekilde korunmuş.

Bunun için ise henüz tam olarak tespit edilemeyen bir yöntem kullanmışlar.

Bu yöntem, binaların rüzgar, yağmur veya güneş hasarından kaynaklanan aşınma ve yıpranmalardan kaçınmasına yardımcı oldu ki bu durum daha önce terk edilmiş yerleri sıkıntıya sokmuştu. Onlarca yıl boyunca dokunulmamış en ürpertici yerler genellikle duvarların çürümesi, bitkilerin ve yabani otların istila etmesi sonucu yıkılıyor.

O dönemdeki çoğu yer devasa derecede büyüktü ve Shi Cheng’in de farklı olmadığı düşünülüyor.

Muhtemelen 60 futbol sahasından daha büyük olabilirdi ve bu antik yer boyunca tam 265 kapı bulunmaktaydı. Mükemmel şekilde korunmuş Çinli koruyucu aslanları da içeren detaylı taş işçiliği 1777 yılına kadar uzanıyor ve yerin duvarları 16. yüzyıldan kalma.

O dönemde bir hidroelektrik baraja ihtiyaç vardı.

Bu yüzden Shī Chéng’i sular altında bırakma ve dev bir yapay göl ile Xin’an barajına yer açma fikri ilan edildi. Bununla yapay bir göl oluşturmak amaçlanıyordu. Delilleri inceledikten sonra, araştırmacılar kayıp şehrin yüzyıllar boyunca birçok sakinine ev sahipliği yaptığını keşfettiler.

Şehir eski zamanlarda politika, ekonomi ve mimarinin global başkenti olarak bilinirdi.

Çin’in Qiandao Gölü’nün altında gizlenmiş olan bu şehir, 1959 yılında ülkede endüstrileşmeyi desteklemek amacıyla Çin hükümeti tarafından bilinçli olarak suyun altına gönderilmişti. 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.