Elektrik Faturasındaki Yeni Dönem Başladı: 1 Ocak’tan Etkili, 984 Lira ve Üzeri…
Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor: 1 Ocak’tan itibaren etkili, 984 TL ve üzeri tutarlarda dikkat çek; zamlar, indirimler ve tasarruf yolları için rehberiniz.
Yeni düzenleme yürürlüğe girdiğinde aylık 333 kilovatsaat veya yıllık 4 bin kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketiminde devlet desteğinden yararlanılamayacak. 984 TL ve üzeri faturalar bu kısıtlamanın etkisiyle doğrudan yükselecek.
Artış şu şekildedir: 2025 yılında tüketim limitinin altındaki aboneler için değişiklikler uygulanacak; 2026 yılında ise son kaynak tedarik tarifesi üzerinden faturalama devam edecek. Önceden, yıllık 5 bin kilovat saat ve üzeri tüketimlerde destek sona eriyordu; şimdi bu sınır 4 bin kilovat saate indirilmiş durumda.
Şirketler müşterilere mesaj ileterek şu bilgileri paylaşıyor: Tüketiminiz son kaynak tedarik tarife limitinin üzerine çıktı. Serbest tüketici haklarınızı kullanmak isterseniz, EPDK’nın internet sitesinde listelenen tedarik şirketleriyle bireysel anlaşma yapabilirsiniz.
İsterseniz ayrıntılar şu şekilde özetlenebilir: aylık tüketim 333 kWh’yi aştığında ve faturanız yaklaşık 984 TL’yi geçtiğinde devlet desteğinden yararlanamayacak durumda olacaksınız. Ekim itibarıyla bu sınıra ulaşan kullanıcılar, 1 Ocak 2026’dan itibaren gerçek bedeli ödemeye başlayacaklar.
Bu değişiklik, tüketim limitinin aşılması halinde uygulanacak yeni telif ve destek yapısını netleştirmek amacıyla kamu ve enerji şirketleri tarafından paylaşılmaktadır.