En İyi Kişisel Blog Yayınlama Platformları
Blog yazmak ve kişisel blog yayınlamak dünyayla sanalda bağlantı kurmanın harika bir yoludur. İster hobileriniz hakkında tutkunuzu ifade etmek, ister bir işletmenin tanıtımına yardımcı olmak, ister dünyayla teknik bilgi ve birikimlerinizi paylaşmak için harika bir yol olabilir. Bu makalede dünyada popüler olan blog paylaşma sitelerinin her birini gözden geçirip görüşlerimi sizlerle paylaşacağım.
Blog yazmak fotoğraf çekmekten ve yayımlamaktan çok daha fazlası olduğundan, İhtiyaçlarınız için en iyi platformu bulmak önemlidir. Kullanımı kolay bir içerik yayınlama platformu oluşturmak ve kitlenize bunu yayınlamak için aradığınız kişiselleştirme araçlarını size sunmak isteriz.
Daha önce hiç blog yazmadıysanız, yeni başlayanlara hitap eden blog platformlarını seçmek isteyeceksinizdir. Bu, çoğu durumda HTML veya CSS kodunu düzenleme seçeneğiniz den vazgeçeceğiniz anlamına gelir. Bir sürelik blog yazma tecrübeniz varsa ise, kodlama ve düzenlemek için bu seçenek sizin için daha önemli olabilir.
Bir blogger olarak, bazı platformlarla birlikte gelen özellikler için ödeme yapmak isteyip istemediğinize veya daha az özellik olan diğer ücretsiz platformları seçmeniz için size en iyi hizmeti verecek, aralarında benimde kullandığım platformlar hakkında odak noktanızı oluşturabileceğiniz bloglama sitelerini sizler için derledik ve sıralı br liste olarak, iyiden kötüye doğru paylaşıyoruz.
Küçük blog’unuzu büyük bir hit alan blog sitesine dönüştürebileceğiniz ve bu aşamaya gelmeden kullanmanız gereken ücretli ve ücretsiz hizmetler sunan bloglama platformları başarınızı arttıracak ipuçları, para kazanmak için en ideal basit düzeyde oluşturabileceğiniz ve internette ki evinizi oluştururken kullanacağınız platformların artı ve eksileri.
En İyi Blog Yazma Platformları
Bu popüler blog yazma sitelerinin / platformlarının hepsi, kişisel bilgi ve becerilerinizi gösterebileceğiniz, ayrıca bunu yaparken başarılı olup olamayacağınızı size fark ettirebilecek bir şekilde tasarlanmıştır. Blog’unuzdaki makaleleriniz ne kadar uzun olursa o kadar başarılı olma ihtimaliniz artar. Dilerseniz şimdi blog yazısı oluşturup ardından paylaşabileceğiniz sitelerin listesine geçelim.
1. WordPress
Dünyada en fazla blogger’a sahip blog yayınlama platformu olan WordPress listemizin başında yer alıyor. Kullanıcılara en iyi hizmeti vermek için çok büyük bir ekiple kendilerini sürekli yeniliyor, ek özellikler çıkarılıyor ve eklenti sekmesiyle bir çok işi basit eklentiler yapıyor. Açık kaynak kodlu bu platformu düzenlemek oldukça basit, kendi temanızı oluşturabilirsiniz veya ücretsiz tema seçenekleriyle 5’dk gibi kısa bir süre web sitenizi (blog’unuzu) hazır bir hale getirebilirsiniz.
Bu platformu kullanmak için bir barındırıcı (hosting) veya bir alan adı (domain) satın almanıza gerek yok, blog’unuzu kendi içerisinde istediğiniz bir alan adı ile barındırabilirsiniz. Bloggerlığa yeni başlayanlar için, kolay bir kurulum süreci olduğu belirtmeliyim, mükemmel bir destek ekibiyle bir çok konuda yardım alabileceğiniz bir platform.
2. Ghost
Ghost, kullanımı çok kolaylaştıran basit ve temiz bir arayüz sağlayan açık kaynak kodlu bir blog platformudur. Ayrıca yazarken, yayınınızın canlı bir önizlemesini sunar. böylece yazarken yazım veya kodlama hatasını düzenleyebilirsiniz. Bu platform, kullanım kolaylığı nedeniyle yeni başlayanlar için harika bir platform, Ghost’un tek dezavantajı ilk başta kurulumu biraz zor olabilir.
3. Drupal
Drupal yalnızca bir blog platformu değil, eksiksiz bir içerik yönetim sistemine sahip, çoğunlukla işletmelerle ilişkili bloglar için kullanılıyor. Bu blog’unuzla birlikte web sayfalarının ve diğer online içeriklerin u platformda oluşturulabileceği ve düzenlenebileceği anlamına geliyor.
Drupal tamamen ücretsiz bir platform değil, bunun için kullanıcıların yükseltmeleri gerekebilir, blogları kendi içerisinde barındırmıyor, buda bir barındırıcı (hosting) hizmeti almanızı gerektiriyor.
4. Joomla
Tam olarak bir içerik yönetim sistemi arıyorsanız, Joomla bloggerlar için harika bir seçenek. Kullanım kolaylığı açısından Joomla WordPress’den daha fazla öğrenme eğrisine sahip olabilir, ancak Drupal’dan kullanımı çok daha kolay. Bir çok işletme ve büyük şirket, bu platformu tercih ediyor, çünkü size çok çeşitli içerikleriyle esneklik sağlıyor.
Ancak Joomla diğerlerine göre pahalı gelebilir İlk ay ücretsiz, bundan sonraki aylarda 20 ila 100 dolar arasında ücretlendirilir. Yeni başlayan dolayısıyla bu işten gelir elde etmeye başlamamış bir blogger için diğer seçeneklere yönelmek daha mantıklı gibi duruyor.
5. Medium
Kendi blogunuzu oluşturmak için daha birçok harika platform var. Bu alanda daha fazla teknik bilgiye sahip olanlar için özelleştirilebilir HTML ve CSS içeren siteler bulunur. Paylaşımlarınızı geniş bir kitleye paylaşabileceğiniz bir yer. Kişisel veya işletme için Orta hesap için kaydolabilirler. Bu kişiler veya işletmeler kendi makalelerini paylaşabilir, ses dosyaları ve resimler ekleyebilirler.
6. Squarespace
Özelleştirme söz konusu olduğunda, Squarespace çok fazla çeşitlilik sunan bir platformdur. Blogunuzu bu platformda özelleştirmenin iyi yanı tek bir kod yazmadan her şeyi değiştire bilmenizdir. Ayrıca blogunuzu işletmeniz için kullanıyorsanız hizmetlerinizi genişletmenizi sağlayan bir platformdur. Bloggerlar için Squarespace’in dezavantjı, tema ve eklenti desteğinin yeterince iyi olmaması.
7. Weebly
Blog’a başlamak için mükemmel bir platform daha. Bu platform, kodlamayla uğraşmak istemeyenler için sürükle bırak seçenekleri dahil olmak üzere kullanımı kolaylaştıran daha bir çok özellik sunar. Açık kaynak kodlu bir platform değildir. Blogda HTML veya CSS’yi değiştirmek ve özelleştirmek isteyen bir bloggersanız, Weebly bunun için doğru tercih olmayabilir çünkü kullanıcılarına daha basit bir kurulum hizmeti sunmayı hedeflemiştir.
8. Typepad
Typepad, blog yazmaya yeni başlayan kullanıcılara bu deneyimi yaşamalarını sağlayan bir platform. Kolay bir arayüze sahip. Eklentilerinin yanı sıra geniş bir tema yelpazesi sunar, böylece hayalinizdeki blogu kolayda ve istediğiniz türde tasarlayabilirsiniz. Typepad’i kullanmanın önemli bir dezavantajı, tüm blogları kendi sunucuları dışında başka bir sunucuyla barındırmanıza olanak tanımıyor. HTML bilgisi olmayan blog yazarlarına yönelik bir platform.
9. Blogger
Bu işe yeni başlayanların kullanması en kolay platform Blogger’dır. Bu platform ile kullanıcı içerik girebilir, fotoğraf ekleyebilir ve yayınlayabilir. Blogger ayrıca kullanıcılarına HTML’yi düzenlemelerine olanak tanır. Birçok blog platformunun sunmadığı blog’a widget ekleme özelliği de vardır.
Blogger bir Google hizmetidir, bu yüzden gereksiz bulabileceğiniz bir çok Google eklentisi mevcut ama tabi tamamen ücretsiz olmasından bu gereksiz eklentileri görmezden gelip kullanmayabilirsiniz.
10. Tumblr
Tumblr daha genç kitleye yönelik faaliyet gösteren popüler blog ağlarından biridir. Bu platformun kullanımı oldukça basit. Tumblr’ın en iyi özelliklerinden biri, bloggerların kendi topluluğuna odaklanmasıdır, bu yüzden içerik paylaşma ve etiketler ile daha fazla kitleye ulaşmak oldukça basit.
Tumblr’ın dezavantajı makalelere değil de fotoğraflara ve GIF’lere odaklanması. Fotoğraf çekmeyi seven insanların sevdiği kadar yazarların sevmeyeceği bir platform.
11. Wix
Wix, esas olarak web siteleri oluşturmak için kurulmuş bir platformdur, ancak blog yazılarınızı yayınlamak içinde kullanılabilir. Wix’in en önemli özelliği bu platformla oluşturduğunuz web sayfalarının mobil uyumlu olması, böylece içeriklerinizi akıllı telefonlarla veya tablet bilgisayarla kolayca görüntüleyebilirsiniz.
Blog yazılarınızı herhangi bir tecrübeniz olmadan yayınlayabileceğiniz sitelerden bahsettik. Listemizdeki siteler güncel ve uzun süredir bu sektörde bulunan markalardan oluşmaktadır. Al yapı ve işlevler anlamında herhangi bir sorunuz olursa bizimle aşağıdaki yorumlar kısmını kullanarak bizlerle paylaşabilirsiniz.