Bilim İnsanları Açıkladı: Saçını Doğal Olmayan Renklere Boyayanların Akıl Sağlığı Daha Kötü
Araştırmalara göre kişinin saçını doğal olmayan bir renkle boyaması mental rahatsızlıkların göstergesi. Üstelik saçı mavi ya da mor gibi olan insanlar depresyona girmeye daha yatkın oluyor. Araştırmanın detayları içerikte! Kaynak: https://x.com …
Araştırmalara göre kişinin saçını doğal olmayan bir renkle boyaması mental rahatsızlıkların göstergesi. Üstelik saçı mavi ya da mor gibi olan insanlar depresyona girmeye daha yatkın oluyor. Araştırmanın detayları içerikte!
Kaynak: https://x.com/GillesDeleuze17/status/…
Hepimiz hayatımızın bir anında saçlarımızın renginden sıkılır ve farklı renklere boyamak isteriz. Bunu kendimiz için bir değişiklik ve iyi gelecek bir şey olarak görürüz. Peki saçları boyamak ya sandığımız kadar basit bir şey değilse?
Araştırmalara göre kişinin saçını doğal olmayan bir renge boyamasının bariz bir şekilde zihinsel dengesizlik sonucu olduğu ortaya çıktı. Peki bu ne anlama geliyor?
2022 yılının haziran ayında Durham Üniversitesi’nden Edward Dutton ve Ulster Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nden Emil O. W. Kirkegaard bir makale yayınladı.
Psychreg of Journal of Physchology’de yayınlan makalede Dutton ve Kirkegaard, saçları doğal renginde olmayan (mavi ya da mor gibi) insanlar üzerine yaptıkları bir araştırmanın verilerini paylaştı.
Yapılan araştırmada katılımcılara “Hiç saçınızı çılgın, doğal olmayan bir renge boyadınız mı?” sorusu soruldu.
Katılımcıların % 41’i evet cevabını verirken % 59’u da daha önce saçlarını hiç farklı bir renge boyamadıklarını söyledi.
Doğal olmayan saç rengine sahip kişilerin zihinsel sağlık göstergeleri oldukça dikkat çekiciydi.
Göstergelere göre saçı farklı renge boyanmış kişilerin terapiye gitme, depresyona girme, duygusal boşluk hissetme ve çeşitli zihinsel hastalıklara yakalanma oranları diğer katılımcılardan çok daha fazlaydı.
Bunun tam tersi olarak “hayata pozitif bakma”, “mutlu olma isteği” ve “sakin bir hayat sürme” gibi alışkanlıkları ise neredeyse hiç yoktu. Bunun sonucu olarak akıl sağlığı skorları da eksinin altındaydı.
Siz bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Doğruluk payı sizce nedir? Buyrun yorumlara…