BDDK Verilerine Göre Türkiye’nin En Zengin ve En Yoksul İlleri Açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun çeyreklik dönemlerde açıkladığı verilere göre, illerdeki mevduat, kredi, katılım hesaplarını görebilmek mümkün oluyor. Son açıklanan ve 2023 yılı ilk 6 ayını gösteren verilerde, hangi şehir daha zengin …

BDDK Verilerine Göre Türkiye’nin En Zengin ve En Yoksul İlleri Açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun çeyreklik dönemlerde açıkladığı verilere göre, illerdeki mevduat, kredi, katılım hesaplarını görebilmek mümkün oluyor. Son açıklanan ve 2023 yılı ilk 6 ayını gösteren verilerde, hangi şehir daha zengin ortaya çıktı. Hangi şehirlerde dövize yatırım yapılıyor, kimler faiz istemiyor, kimler borcunu düzenli  ödüyor bakalım.

Kaynak: https://www.bddk.org.tr/Duyuru/Detay/…

BDDK sitesindeki bankacılık sektörü verilerinde, mevduat hesaplarında tutulan toplam para miktarı görülüyor. İşte buna göre Türkiye’nin en zengin ve en yoksul şehirlerinde ilk 15’te hangileri var?

Tasarruflar konusunda en yüksek mevduata sahip olan 15 şehirde mevduatlar farkı açarken ilk 5 il İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa yer aldı.

Bankalarda en düşük mevduat tutan illerin arasında ise Bayburt başı çekerken, onu Ardahan, Kilis, Hakkari ve Siirt takip etti.

Altın hesapları da dikkat çekiyor.

Faiz hassasiyeti olanların mevduat yerine yöneldiği katılım hesaplarında da ilk 15 il şu şekilde sıralandı.

Mevduatta TL’ye yatırım yapmaya devam eden illerde de sıralama şu şekilde oluştu.

Döviz mevduata yönelen illerde sıralama değişti.

Kredi ve mevduat faizlerindeki yükseliş mevduata yönelenleri artırırken, kredi ve kredi kartları ödemelerinde de sıkıntı oluşmasından korkuluyor. En çok kredi kullanan 15 il bu şekilde oldu.

En çok konut kredisi kullanan 15 il de sanki ev fiyatları hakkında fikir verdi.

Taşıt kredisindeyse ilk 5 değişmedi.

Ek hesap ya da kredili mevduat hesabı (KMH) kullanımına en çok yönelen 15 il, kredilerden farklı bir tablo sunarak bu şekilde oldu.

Kredi kartlarına yüklenen 15 şehir KMH ile benzerlik oluşturdu.

Kredi borçları en çok takibe düşen, diğer bir deyişle borcuna çok sadık olmayan şehirlerin tablosu harcamalara da paralellik gösterdi.

Kredi borçlarına en sadık 15 il de yine mevduatın en düşük olduğu illere benzer bir şekildeydi.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.