Almanya’da DWW II Bomba: 10 Bin Tahliye
Almanya’daki DWW II bombası nedeniyle 10 bin kişinin güvenli tahliyesi, operasyonun ayrıntılarını ve güvenlik önlemlerini çok yönlü bir bakışla ele alıyor.

Berlin kentinde, II. Dünya Savaşı’ndan kalma bir bombanın bulunması sonucu yaklaşık 10 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Spree Nehri kıyısında tespit edilen bomba, 3 metre derinliğinde olduğu bilgisiyle güvenlik riskinin büyüklüğünü ortaya koydu.
Açıklamalarda, bölgede yaşayanların tahliye edilmesinin güvenlik amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. İncelemelerin ardından patlamamış olan bombasının tehlike yaratmadığı, nehirden çıkarılıp kontrollü bir şekilde imha edilmesi planlandığı belirtildi. Bomba bulunduğu alan çevresinin yaklaşık 500 metre çapında bir bölge, yaklaşık 12 saat süreyle kara ve nehir trafiğine kapatıldı.
Tahliye edilen vatandaşların güvenli bir şekilde evlerine dönebilecekleri kaydedildi.