ABD Venezuela’ya Saldırmaya Fırsat Kolluyor, Venezuela Meydan Okuyor

ABD’nin Venezuela’ya yönelik müdahale girişimini detaylı ve gündemi sarsan bir dille analiz eden metin; gerilim, gündem ve uluslararası tepkileri akıcı biçimde özetler.

İki ülke arasındaki tansiyon, bölgesel güvenlik konularını yeniden gündeme taşıyor. Caracas yönetiminin kararlı duruşu karşısında Washington, gerilimi diploması ve ekonomik baskılar üzerinden yönetmeye çalışıyor. Uzmanlar, doğrudan bir çatışma olasılığının düşük kaldığını belirtse de askeri gösterinin artmasıyla tansiyonun yükseldiğini vurguluyor.

ABD Venezuela’ya Saldırmaya Fırsat Kolluyor, Venezuela Meydan Okuyor

Kaynaklara göre Venezuela kıyılarında sona ermeyen bir savaş hazırlığı süreci sürüyor. Karayipler’e yönlendirilmiş son sevkiyatlar, bölgede yaklaşık binlerce ABD askerinin bulunduğunu işaret ediyor. B-52 stratejik bombardıman uçaklarının kuvvetli varlığı, Venezuela kıyılarında çeşitli tatbikatlara sahne oldu. ABD yönetimi, ülke içindeki politik hedefler için CIA’nin Venezuela’ya konuşlandırılmasını da onayladı; buna ilişkin bazı iddialar, Maduro yönetimini hedef alan operasyon planlarını içeriyor. Ayrıca Texas kökenli B-1 tipi uçakların da bölgeye ulaştığı bildiriliyor.

Uydu görüntüleriyle takip edilen Karayip hareketliliğinde, 10 ABD savaş gemisinin konumu bölgesel güvenlik dengelerini daha da karmaşık hale getiriyor. Gönderilen gemi ve uçaklar arasında fırlatma kapasitesine sahip destroyerler, amfibi saldırı gemileri ve deniz ikmal tankerleri yer alıyor. Ancak bu askeri hareketlilik için Washington’un gerekçesi, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele olarak sunulsa da uluslararası basında Venezuela’nın büyük bir üretim merkezi olduğuna dair görüşler tartışmalı kalıyor.

ABD Venezuela’ya Saldırmaya Fırsat Kolluyor, Venezuela Meydan Okuyor

Venezuela tarafında savunma politikaları sert bir şekilde savunuluyor. Savunma Bakanı Vladimir Padrino López, Karayipler’deki gelişmeleri “son yüz yıldaki en ciddi askeri tehdit” olarak nitelendirdi ve ülkenin savunmayı kararlı bir şekilde sürdüreceğini belirtti. Günün ilerleyen saatlerinde Nicolas Maduro da yaptığı açıklamada, Güney Amerika’nın onuru ve bağımsızlığını savaş alanında kazanabileceğini ifade ederken, gerekirse savunmanın savaş meydanında devam edeceğini vurguladı.

ABD Venezuela’ya Saldırmaya Fırsat Kolluyor, Venezuela Meydan Okuyor

ABD Venezuela’ya Saldırmaya Fırsat Kolluyor, Venezuela Meydan Okuyor

ABD Venezuela’ya Saldırmaya Fırsat Kolluyor, Venezuela Meydan Okuyor

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu: marketing on etsy - akıllı saatler - dedicated server - yerden ısıtma - ezan vakitleri - lol script - full hd film izle - full hd film izle - film izle - flash usdt - masal oku cam match - boşanma davası - kitap önerileri - uyap server - takipçi satın al- ambalaj tasarımı