Ücretsiz En İyi 10 WordPress Yedekleme Eklentisi
Web sitenizi düzenli olarak yedeklemek, tüm verilerinizi kaybetmemek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Sonuçta, kimse saldırıya uğramayı veya sunucularının çökmesini istemez.
WordPress yedeklemenin bir çok yolu vardır bunların başında hosting veya sunucu şirketi tarafından otomatik olarak alınan (daha az güvenli olan) yöntemken diğer kendi yedeğinizi eklentiler ile otomatik bir şekilde almaktır.
Dolayısıyla ihtiyacınız olan şeyler açık, iyi bir WordPress yedekleme eklentisi ve devamında yapılandırma. Bunun için bir çok eklenti mevcut ancak biz bu yazımızda sadece güvenli olan yedekleme eklentilerinden bahsedeceğiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan ücretsiz WordPress yedekleme eklentiler listemize bir an önce geçelim
1. UpdraftPlus Backup and Restoration
UpdraftPlus Backup and Restoration , WordPress web siteniz için mevcut en popüler ücretsiz yedekleme eklentilerinden biridir. Şuan gördüğümüz kadaıyla 2 milyondan fazla indirme sayısına sahip. Bu eklentinin birde Premium versiyonu var ama standart versiyonu fazlasıyla işinizi görecektir diye düşünüyorum.
2. Duplicator
Duplicator, yalnızca verilerinizi yedeklemekle kalmayıp tüm WordPress sitenizi de çoğaltan bir yedekleme çözümüdür. Tahmin edebileceğiniz gibi, güçlü bir yedekleme eklentisidir. Belki de bu yüzden eklenti bir milyondan fazla kez kurulmuştur ve şu anda 4.9 yıldız derecelendirmesine sahiptir.
3. BackUpWordPress
Ücretsiz bir WordPress yedekleme sistemi arıyorsanız, uygun şekilde adlandırılmış BackUpWordPress başka bir mükemmel yedekleme alternatifidir. Şuandan itibaren 200.000’den fazla kez kurulmuştur, çoklu dil için ekstra destek sunar ve 5 üzerinden 4.7 yıldız derecelendirmesine sahiptir.
4. BackWPup
BackWPup, 600.000’den fazla kurulumla çok popüler bir yedekleme çözümüdür. Şuandan itibaren 4.4 yıldız derecelendirmesi ile diğer eklentiler kadar yüksek puan almasa da, ücretsiz WordPress yedekleme çözümleri arıyorsanız kesinlikle dikkate değer bir eklenti.
5. BlogVault
WordPress sitenizin otomatik günlük yedeklemelerini sunan ücretsiz bir eklenti arıyorsanız BlogVaultu kullanmanızı tavsiye ederim. 5 üzerinden 4.1 yıldız derecelendirmesi ile bu yazıdan itibaren 50.000’den fazla yüklemeye sahiptir.
6. WP Database Backup
Yalnızca veritabanınızı yedekleyen, ancak dosyalarınızı yedeklemeyen bir çözüm arıyorsanız, WP Database Backup eklentisine mutlaka bir bakın. Bu yazıdan itibaren, bu eklenti 70.000’den fazla kez kurulmuştur ve 5 üzerinden 4,6 kullanıcı derecelendirmesine sahiptir.
7. XCloner
XCloner , sadece WordPress için değil, aynı zamanda Joomla için de kullanabileceğiniz bir çözümdür. Eklenti, hem dosyalarınızı hem de veritabanınızı yedekler ve geri yükler ve önemli içeriğinizi yedeklemek için TAR gibi açık kaynak teknolojilerini kullanır.
8. WPBackItUp Backup and Restore
WordPress için WPBackItUp Backup and Restore (Yedekleme ve Geri Yükleme) eklentisi 2012’den beri var. Geliştiricilerine göre, eklenti sitenizin ne kadar büyük olduğuna bakılmaksızın tüm web sitenizin sıkıştırılmış bir yedeğini hızlı bir şekilde oluşturur ve doğrudan WordPress kontrol panelinizden hızlı ve kolay bir şekilde indirilebilen bir yedekleme dosyası sunar.
9. Keep Backup Daily
Keep Backup Daily, WordPress veritabanı eklentisi kullanımı ve kullanıcı etkinliğini düzenli olarak kontrol etmek ayrıca birde hata ayıklamak için PHP uzmanı bir WordPress geliştiricisi tarafından oluşturulan oldukça iyi yedekleme eklentisidir.
10. WP Time Capsule
WP Time Capsule, WordPress için diğer birçok yedekleme eklentisinden biraz daha farklı çalışır. Dosyalarınız ve veritabanınız bulut depolama uygulamanızda saklanır – Amazon S3, Wasabi, Dropbox veya Google Drive seçeneği de mevcuttur. Yedekleme aralığını her 6 saatte bir veya 12 saatte bir veya günlük olarak değiştirebilirsiniz. Eklenti daha sonra tüm sitenizi değil, yalnızca değişen dosyalarınızı ve veritabanınızı bulut uygulamanıza yedekler ve geri yükler.
WordPress yedekleme eklentileri konusundaki yazımız bu kadardı, umarım faydalı olmuştur. WordPress rehberi olarak hazırladığımız bu yazımızda eklentiler tamamen ücretsiz ve kullanımı basittir.